Slovan sa oslabil, to je fakt. Dúfajme, že vedia, čo robia, hovorí Zeman

Marián Zeman (vľavo) a Boris Kitka na archívnej fotografii.

Slovan sa oslabil, to je fakt. Dúfajme, že vedia, čo robia, hovorí Zeman

Marián Zeman (vľavo) a Boris Kitka na archívnej fotografii. (Autor: facebook/Šport v RTVS)
Marián Zeman (vľavo) a Boris Kitka na archívnej fotografii.
Marián Zeman (vľavo) a Boris Kitka na archívnej fotografii. (Autor: facebook/Šport v RTVS)
Michal Šášky|24. jan 2023 o 16:00

Slovenský majster by mal byť na trhu aktívnejší, vraví expert.

Slovan zmenil plány. Zatiaľ, čo tréner Vladimír Weiss starší ešte po jesennej časti hovoril o „dvoch, maximálne troch posilách“, dnes sú už vyjadrenia iné.

Podľa jeho asistenta Borisa Kitku majú do klubu prísť počas zimného prestupového obdobia brankár, stopér, stredopoliar a stredný útočník. Okrem nich zrejme posilní tím aj krídelník Sharani Zuberu.

Mužstvo však oproti jeseni opustilo už päť futbalistov a ďalší sú na odchode. „Pokiaľ hráči nechcú zostať, nebudeme im brániť,“ poznamenal Kitka.

Polroka pred koncom zmluvy odišiel Myenty Abena do maďarského Ferencvárosu, Ibrahim Rabiu rozviazal kontrakt, David Hrnčár hosťuje v druhej belgickej lige a Žan Medved vo fortunaligovej Skalici.

Na odchode je Eric Ramírez, ktorý sa stále ani nepripojil k tímu, ponuky má ďalší útočník Ivan Šaponjič a údajne aj stredopoliari Alen Mustafič a Uche Agbo.

Čo sa deje v tíme osemfinalistu Európskej konferenčnej ligy? Aktuálnu situáciu sme rozanalyzovali s bývalým slovenským reprezentantom a odchovancom Slovana Bratislava MARIÁNOM ZEMANOM.

Čo sa v rozhovore dočítate:

  • Bude Slovan na jar stavať novú os mužstva?
  • Mal by priniesť náhradu za brankára Chovana?
  • Dá sa nahradiť stopér ako Myenty Abena?
  • Vážil si klub odchovanca Dávida Hrnčára?
  • Prečo Eric Ramírez nenaplnil očakávania?
  • Bol by Róbert Polievka dobrou posilou?

Zimné prestupové obdobie sa na Slovensku oficiálne začína v stredu 25. januára. Klubom však nič nebráni rokovať či podpisovať posily s platnosťou kontraktu od tohto dátumu.

Zo Slovana odišiel hráč na každom poste okrem brankára: obranca Abena, pravý bek či krídelník Hrnčár, stredopoliar Rabiu a útočníci Ramírez a Medved. Oslabil sa Slovan?

Ak si to vezmeme komplexne, tak vždy, keď niektorý hráč odíde, či už zo základnej zostavy alebo zo širšieho kádra, tak sa tím oslabí. To je fakt. Či utrpí základná jedenástka, to už je otázne. Najviac bude chýbať Abena, pretože hral vo forme a v Európe bol pevným pilierom. 

Ale ide aj o šírku kádru. Ak sa mužstvo nedoplní, potom ten druhý sled hráčov, ktorí prichádza z lavičky zápasy zachraňovať, môže chýbať.

Viaceré odchody boli ohlásené takmer v priebehu 24 hodín. Je prekvapivé po dvoch-troch týždňoch zimnej prípravy, že zrazu príde k takému rezu kádrom?

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Slovensko»Slovan sa oslabil, to je fakt. Dúfajme, že vedia, čo robia, hovorí Zeman