Slovan utrpel najvyššiu prehru v histórii, Žilina mu dala päť gólov

Adrián Kaprálik strieľa úvodný gól do siete Slovana.
Fotogaléria (9)
Adrián Kaprálik strieľa úvodný gól do siete Slovana. (Autor: TASR)
Sportnet, TASR|1. sep 2024 o 17:24 (aktualizované 1. sep 2024 o 18:38)

Úradujúci slovenský majster stratil prvé body v lige.

Niké liga - 6. kolo

Slovan Bratislava - Žilina 0:5 (0:2)

Góly: 82. a 90.+3 Sauer, 32. Kaprálik, 41. Hranica, 58. Ďuriš

Rozhodovali: Kráľovič - Bednár, Zemko, ŽK: Weiss

Diváci: 8119

Slovan: Trnovský – Medveděv (46. Blackman), Kašia, Bajrič, Vojtko (68. Strelec) – Barseghjan, Mustafič (68. Weiss), Savvidis, Marcelli (46. Tolič) – Metsoko, Mak (68. Wimmer)

Žilina: Belko – Minárik, Hubočan (81. Stojčevski), Ndjeungoue – Hranica (64. Pališčák), Gidi, Káčer (81. Sauer), Bari – Kaprálik, Bile (64. Alijagič), Iľko (40. Ďuriš)

Súpisky a podrobné štatistiky zo zápasu nájdete na tomto odkaze >>>

BRATISLAVA. Futbalisti ŠK Slovan Bratislava prvýkrát v novom ročníku Niké ligy nezabodovali naplno. V domácom šlágri 6. kola nestačili hráči úradujúceho majstra a lídra tabuľky na MŠK Žilina, ktorému podľahli vysoko 0:5. 

Ich nedeľňajší súper sa k nim po víťazstve priblížil na rozdiel jediného bodu. Pre Slovan to bola prvá prehra v súťažnom stretnutí od 11. mája.

Prehra 0:5 so Žilinou je najvyššia, akú utrpel Slovan v lige. Päť gólov dostal ešte od Ružomberka v sezóne 2008/2009 (prehra 1:5), šesť gólov od Petržalky v sezóne 2001/2002 (prehra 3:6)

Tréner Weiss po postupe do hlavnej fázy Ligy majstrov šetril hráčov, zo stredajšieho zápasu s Midtjyllandom boli v základe iba Kašia, Bajrič a Barseghjan.

Žilinčania dobre bránili, nepúšťali "belasých" do vyložených príležitostí. V 32. minúte udreli, keď sa krížnou strelou aj s prispením teču presadil Kaprálik.

Na jeho presný zásah nadviazal ešte v prvom polčase Hranica, pre ktorého to bol prvý ligový gól.

Fotogaléria zo zápasu ŠK Slovan Bratislava - MŠK Žilina (Niké liga, 6. kolo)

Ďalšie dobré šance Bileho a Minárika zmenu skóre nepriniesli, no gól Ďuriša po vyhnutí sa ofsajdovej pasci už áno.

"Belasí" sa herne trápili, nepomohol im ani príchod striedajúcich hráčov. Naopak, striedajúci Sauer dvoma gólmi spečatil debakel Slovana.

Boris Kitka, asistent trénera Slovana: "Gratulujem hráčom Žiliny k predvedenému výkonu. Toto je zápas, ktorý je krutý pre nás všetkých, ale športový život prináša aj takéto výsledky. Prehra neznamená, že všetko robíte zle. Chcem sa jednoznačne postaviť za tím a hráčov za to, čo za uplynulé mesiace dokázali. Keď dnes niekto zlyhal, sme to my tréneri. Nedokázali sme mužstvo pripraviť, aby zápas zvládlo. Je to facka, ale nebudem hodnotiť individuálne výkony hráčov, hoci boli podpriemerné. Pred štyrmi dňami však boli hrdinovia, a preto si dnes nezaslúžia byť podrobení kritike."

Vladimír Weiss, stredopoliar Slovana: "Ťažko sa to hodnotí. Pred zápasom som chalanom povedal, že toto mužstvo potrebuje motiváciu. Bolo ňou neprehrať v lige zápas a my dostaneme 0:5... Prístup musí byť iný, 25 minút bolo v pohode, ale po góle Kaprálika sa zápas zlomil. Nejdem hádzať špinu na mužstvo, vo futbale sa to stáva. Musíme sa ospravedlniť fanúšikom."

Michal Ščasný, tréner Žiliny: "Veľmi dobre sa mi hodnotí zápas. Ešte predtým by som však chcel pogratulovať Slovanu za neskutočnú robotu, postupom do LM potešili celé Slovensko. Rešpektujeme, že domáci boli unavení. Nám to vyhovovalo, máme mladé a dravé mužstvo. Chalani boli odolní, silní na lopte, Slovan nás nevedel vypressovať. Výsledok je pre Slovan krutý, nás môže posunúť k naštartovaniu víťaznej šnúry."

Adrián Kaprálik, útočník Žiliny a autor prvého gólu: "Určite sme nečakali, že vyhráme 5:0. Mali v nohách ťažký zápas, ale to nič nemení na našom víťazstve. Oni postúpili do LM, ale dnes sa tešíme my. Prvý gól vždy niečo zlomí, hra sa viac otvorila. Gól po dlhom čase ma teší, bude sa mi hrať ľahšie. Užívam si každý zápas proti Slovanu, je to motivácia naviac. Tento rok máme vysoké ciele, konečne sa nám podarilo vyhrať aj vonku a verím, že po reprezentačnej prestávke príde aj nejaká dlhšia víťazná šnúra."

Tabuľka Niké ligy

Názov družstvaDružstvo
Z
V
R
P
Skóre
B
Forma
1
ŠK Slovan Bratislava futbalŠK Slovan Bratislava futbalŠK Slovan Bratislava futbal
5
4
0
1
9:7
12
P
V
V
V
V
2
MŠK ŽilinaMŠK ŽilinaMŠK Žilina
5
3
2
0
12:2
11
V
V
R
V
R
3
MFK Dukla Banská BystricaMFK Dukla Banská BystricaMFK Dukla Banská Bystrica
6
1
4
1
6:7
7
R
P
R
V
R
4
FK DAC 1904 Dunajská StredaFK DAC 1904 Dunajská StredaFK DAC 1904 Dunajská Streda
4
2
1
1
7:3
7
V
P
V
R
5
FC Spartak TrnavaFC Spartak TrnavaFC Spartak Trnava
4
1
3
0
2:1
6
V
R
R
R
6
MFK Zemplín MichalovceMFK Zemplín MichalovceMFK Zemplín Michalovce
6
1
3
2
6:9
6
V
R
P
P
R
7
FK Železiarne PodbrezováFK Železiarne PodbrezováFK Železiarne Podbrezová
5
1
2
2
8:6
5
R
V
P
P
R
8
MFK RužomberokMFK RužomberokMFK Ružomberok
3
1
2
0
4:3
5
R
V
R
9
AS TrenčínAS TrenčínAS Trenčín
5
1
2
2
5:7
5
P
R
P
V
R
10
FC KOŠICEFC KOŠICEFC KOŠICE
6
1
2
3
6:7
5
R
P
P
V
P
11
KFC Komárno futbalKFC Komárno futbalKFC Komárno futbal
4
1
0
3
3:9
3
P
V
P
P
12
MFK SkalicaMFK SkalicaMFK Skalica
5
0
3
2
3:10
3
R
P
P
R
R
Z = zápasy, V = Výhry, R = Remízy, P = Prehry, B = Body
Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Slovensko»Slovan utrpel najvyššiu prehru v histórii, Žilina mu dala päť gólov