VIDEO: Viac ako rok neskóroval. Slovan zachránil krásnym gólom

Eric Ramiréz strieľa gólu proti Zrinskij Mostar.
Eric Ramiréz strieľa gólu proti Zrinskij Mostar. (Autor: TASR)
Sportnet|26. aug 2022 o 00:35

Eric Ramírez bol hrdinom zápasu na Tehelnom poli.

BRATISLAVA. Keď si obliekal dres Dunajskej Stredy, patril medzi najlepších útočníkov vo Fortuna lige. Následne sa pokúšal presadiť v slávnom Dyname Kyjev, ale jeho anabáza v ukrajinskom mužstve nebola úspešná.

Eric Ramírez sa v júli tohto roka vrátil na Slovensko, keď kývol na ponuku bratislavského Slovana, ale na výkony z dresu DAC nenadväzoval.

Veľkú šancu spálil na pôde Olympiakosu Pireus, vo viacerých zápasoch nebol príliš viditeľný a neskóroval ani v piatich ligových stretnutiach.

Venezuelsky útočník však na svoje strelecké trápenie nechal zabudnúť v play off kvalifikácie o postup do Konferenčnej ligy. Bol hrdinom zápasu.

Svoj prvý gól strelil po 40 sekundách pobytu na trávniku, keď z tesnej blízkosti poslal loptu do siete po centri Lukáša Pauscheka z pravej strany.

"Skvelý ťah trénera Weissa. Ramírezov prvý gól za Slovan a prvý súťažný po 29 zápasoch, po jednom roku a dvoch týždňoch," vravel komentátor priameho prenosu Marcel Merčiak.

Slovan sa dočkal vytúženého gólu, ktorým belasí vyrovnali manko z prvého zápasu na štadióne pod Bijelim Briegom.

Ramírez mohol skórovať aj v pridanom čase, keď hostia "prepadli" po štandardnej situácii pred šestnástkou Slovana. Po rýchlej kontre pálil Ramírez z hranice šestnástky, ale neuspel.

Jeho druhá hviezdna chvíľa však mala ešte len prísť.

V pridanom čase druhého predĺženia už mnohí fanúšikovia Slovana neverili, že sa na Tehelnom poli stane zázrak. Slovan potreboval streliť gól, no hral v oslabení po zbytočnom vylúčení Kankavu.

Zmrhal však poslal loptu do šestnástky, tam sa dostali k hlavičkám Čavrič s Kašiom a následne sa do lopty nádherne oprel venezuelský útočník.

Ramírez fantastickým akrobatickým zakončením strelil gól na 2:1, ktorý znamenal, že v Bratislave rozhodnú o postupujúcom pokutové kopy.

"Zázrak na Tehelnom poli. Takto to vyzerá, keď si myslíte, že už máte vyhraté. Slovan je v tomto lete mužstvo neuveriteľných návratov," kričal Merčiak.

Ramírez bol v ťažkej situácii aj v penaltovom rozstrele. Za stavu 4:5 išiel kopať v piatej sérii a pokiaľ by nedal, z hrdinu by sa razom stal smoliar duelu.

Loptu kopol po pravej ruke brankára, ten síce vystihol smer strely, ale lopta išla priamo k žrdi. Brankár súpera nemal šancu a napokon to Slovan zvládol.

Po tom, čo prehral rozstrel so Sutjeskou Nikšič, KuPS Kuopio a Olympiakosom Pireus, konečne zvládol penalty a opäť zažije pohárovú jeseň.

"Bol to fantastický zápas. Pri dvoch šanciach súpera nás podržal Aďo Chovan. Takýto scenár ani Hitchcock nenapíše. Ramírez dal dva krásne góly, za tie emócie si ľudia postup zaslúžili," povedal tréner Vladimír Weiss st.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Konferenčná liga»VIDEO: Viac ako rok neskóroval. Slovan zachránil krásnym gólom