Slovan pustil kanoniera za pár drobných, nového útočníka lanári z La Ligy

Ezekiel Henty v drese Slovana Bratislava.
Ezekiel Henty v drese Slovana Bratislava. (Autor: TASR)
Michal Šášky|15. aug 2023 o 15:45

Majstrovi nevychádzajú prestupové plány.

BRATISLAVA. Brankárska jednotka, štyria obrancovia, dvaja stredopoliari a útočník. Futbalový Slovan na prestupovom trhu rozhodne nezaháľa.

Slovenský majster získal skúseného Milana Borjana medzi žrde, stopéri Kevin Wimmer a Kenan Bajrič bojujú o miesto pri Guramovi Kašiovi.

Pravý bek César Blackman sa dostáva do formy po zranení, spolu s Matúšom Vojtkom naľavo zatiaľ hrávajú najmä v lige.

V strede poľa sa ukazuje ako dôležitá posila Kyriakos Savvidis, postupne rastie aj ofenzívny stredopoliar Marko Tolič a po nedávnom návrate i útočník Dávid Strelec.

„Ak sa Slovanu do útočnej fázy podarí zohnať ešte jednu posilu, pretože útočník bola nevyhnutnosť, tak to môžeme posudzovať jedine pozitívne,“ zhodnotil pre Sportnet Martin Krnáč, bývalý brankár Slovana.

Slovanu do ideálu chýba ešte jeden hráč.

Vrátili sa z hosťovaní

Belasí mali vlani na hosťovaní šesť svojich hráčov. Pôvodne nepočítali so žiadnym z nich.

V príprave však presvedčil o svojich kvalitách Vojtko, počas neúspešného hľadania nového stopéra aj Bajrič, ktorý pôsobil už dve sezóny na Cypre.

Slovan rokoval s Paphosom o trvalom prestupe, napokon sa situácia vyvinula opačne. „Vrátil sa po dvoch rokoch. Keď to poviem ľudovo, vyčistili sme si stôl, naše vzťahy,“ vravel tréner Vladimír Weiss starší.

Ďalší štyria hráči boli ofenzívni - David Hrnčár a útočníci Ivan Šaponjič, Ezekiel Henty a Žan Medved. Dnes je kmeňovým hráčom Slovana len jediný z nich.

Nezhody s Weissom?

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Slovensko»Slovan pustil kanoniera za pár drobných, nového útočníka lanári z La Ligy