Kto tvorí nový Slovan? Weiss sníval o mladých, plány však nevyšli

Gólová radosť futbalistov Slovana Bratislava na ihrisku Swift Hesperange.
Gólová radosť futbalistov Slovana Bratislava na ihrisku Swift Hesperange. (Autor: TASR)
Michal Šášky|23. júl 2023 o 07:00

Slovenský majster nedotiahol útočníka, ale kľúčového udržal.

BRATISLAVA. Keď v odvete Ligy majstrov na pôde Swift Hesperange nasadil tréner Vladimír Weiss všetky dostupné posily, jasne naznačil, že Slovan je pripravený na zmeny.

Ak by odišiel útočník Aleksandar Čavrič, v mužstve by nezostala ani jedna posila spred roku 2020. Srb oblieka belasý dres od septembra 2016, od odchodu Joeriho de Kampsa je služobne najstarší.

Aj preto sa v letnom prestupovom období najčastejšie skloňuje slovo „omladenie“.

„Musíme priniesť čerstvú krv, pretože máme dosť vysoký vekový priemer. Dvoch-troch mladších hráčov, ktorí sa budú učiť od Kucku, Kankavu, Kašiu, Vlada (Weissa ml.),“ vravel tréner opakovane.

Čo sa v texte dočítate:

  • Ktorý príchod hráča sa ukázal byť najdôležitejší?
  • Aké mená sa Slovanu zatiaľ nepodarilo priviesť? 
  • Dostanú šancu talenty? Kto sa presadil a kto najnovšie odišiel?
  • Čo ešte chýba trénerovi Weissovi?

„Chceli by sme aj viac Slovákov. Len neviem, do akej miery sa to dá, aby sme udržali aj kvalitu,“ doplnil k transferovým plánom. Ako mu vyšli?

Päť nových hráčov

Z Bratislavy odišli viacerí dlhoroční harcovníci - Michal Šulla (31 r.), Matúš Ružinský (31), Adrián Chovan (27), Vernon de Marco (30), Jurij Medveděv (27), David Holman (30), či tiež ofenzívni hráči Andre Green (24), Žan Medved (24) a Giorgi Čakvetadze (23).

Vo väčšine prípadov išlo o rozhodnutie klubu, snaha bola len o zotrvanie Medveděva, Greena a Čakvetadzeho, hráči však mali iné predstavy.

Slovan tak pred začiatkom novej sezóny zatiaľ podpísal piatich nových hráčov. Nemusí ísť o konečné číslo, keďže letné prestupové obdobie trvá do 6. septembra.

Ako vyzerajú z pohľadu čísel?

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Slovensko»Kto tvorí nový Slovan? Weiss sníval o mladých, plány však nevyšli