Tretí gól dal narodeninový oslávenec. Na Košičanov padla deka, asi pôjdu do kostola

Nástup tímov pred zápasom Slávia TU Košice - MŠK Rimavská Sobota.
Nástup tímov pred zápasom Slávia TU Košice - MŠK Rimavská Sobota. (Autor: Titanilla Bőd)
Titanilla Bőd|29. okt 2023 o 22:15

Rimavská Sobota vyhrala na pôde Slávie TU.

KOŠICE. Druhý tím III. ligy Východ MŠK Rimavská Sobota zaznamenal prvé tohtosezónne víťazstvo na ihriskách súperov.

Na pôde Slávie TU Košice vyhral 3:1, pričom skóre musel otáčať, lebo prvý gól stretnutia strelili domáci.

Lopta zmenila smer

Slávia TU naposledy naplno bodovala pred mesiacom a v stretnutí s Rimavskou Sobotou bola odhodlaná ísť za víťazstvom.

Po prvej dvadsaťminútovke išla do vedenia, keď Mojmír Trebuňák unikol na pravej strane a po jeho prudkom centri strelil gól Sidath Sow.

„V každom zápase sme herne lepší, dominujeme, vyzerá to celkom pekne, no potom dostaneme jednoduché góly,“ poznamenal po zápase tréner Slávie TU Matej Timkovič.

Vyrovnanie Rimavskej Soboty prišlo o desať minút, keď kapitán Csaba Juhász vystrelil spoza šestnástky, loptu ešte tečoval Peter Vilčko a tá skončila v bránke.

„Prvý gól ani nebola šanca, bola to nejaká odrazená strela a zatúlala sa do našej brány,“ poznamenal Timkovič.

Podľa neho práve tento presný zásah bol rozhodujúcim momentom stretnutia.

„Súper nás dovtedy neohrozil, herne sme dominovali a boli sme aktívni, no zrazu bol stav vyrovnaný,“ doplnil tréner Slávie TU.

„Obranca vyhlavičkoval loptu po centri a lopta sa dostala ku mne. Vystrelil som a lopta zmenila smer na jednom hráčovi. Brankár už nestihol zareagovať,“ opísal svoj gólový moment Csaba Juhász.

Napokon gól rozhodca zaknihoval ako vlastný, ale po trojbodovom zisku sa tým Juhász vôbec netrápil.

„Rozhodla väčšia vôľa. Hrali sme ako tím, vedeli sme, že sa môžeme spoľahnúť jeden na druhého,“ povedal kapitán Rimavskej Soboty.

Zlomil streleckú smolu

Slávia TU je farmou FC Košice, no v drese domácich tentoraz nikto nenastúpil z košického áčka. V obrane chýbal aj Pavol Gere, ktorý je na majstrovstvách sveta v malom futbale.

„Mysleli sme si, že to zvládneme sami. Aj sa to tak vyvíjalo na začiatku, no žiaľ, taktický plán sa nenaplnil, práve pre tie organizačné a individuálne chyby,“ poznamenal domáci kouč.

Hostia sa ujali vedenia tesne pred polčasom: pri čiare dobre podržal loptu Sadiq Aremu, na jeho center brankár síce vystúpil, ale loptu nechytil a Sebastián Gembický skóroval hlavou do prázdnej brány.

Pre kreatívneho futbalistu bol to vôbec prvý gól v tretej lige v aktuálnej sezóne. V minulom ročníku pritom dal 12 gólov a spolu s Adriánom Macejkom bol najlepším strelcom Rimavskosoboťanov.

Gembický nedávno laboroval aj so zranením a štyri kolá musel vynechať. V minulom kole proti Bardejovu už nastúpil ako striedajúci hráč.

„Som rád, že som konečne dal gól, lebo som mal strašne veľa šancí. Teraz sa to zlomilo, netradične hlavou. Išiel som do toho, hoci som myslel, že brankár mi dá päsťou na tvár, ale našťastie netrafil loptu ani mňa.

Tento gól pomohol aj mne a som rád, že to pomohlo aj mužstvu,“ uviedol po zápase Gembický.

Tréner Slávie TU Matej Timkovič zdôraznil, že druhému gólu hostí predchádzali individuálne chyby.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Tretí gól dal narodeninový oslávenec. Na Košičanov padla deka, asi pôjdu do kostola