Spartak v telke? Každému poviem, že som proti nemu hral, vravel hráč piatoligistu

Tímová fotka ŠK Šurany po pohárovom zápase s Trnavou.
Tímová fotka ŠK Šurany po pohárovom zápase s Trnavou. (Autor: Titanilla Bőd )
Titanilla Bőd|13. sep 2023 o 22:20

Brankár potiahol šestnástku, kapitán doobeda ešte pracoval v záložni.

ŠURANY. Pred zápasom Il Silenzio, po ňom nekončiaca autogramiáda. Stretnutie 2. kola Slovnaft Cupu medzi ŠK Šurany a obhajcom trofeje FC Spartak Trnava bolo ozajstným futbalovým sviatkom.

Nechýbali špeciálne spomienkové šály a dresy, mnohí získali na pamiatku aj podpisy a spoločné fotografie. A to nielen s hráčmi účastníka skupinovej fázy Európskej konferenčnej ligy, ale aj s domácimi hrdinami. 

Piatoligista síce so Spartakom prehral vysoko 0:8, no hanbu si neurobil. 

Tento zápas sa navždy zapíše do klubovej histórie.

V silnom zložení

Spartak sa pred rokom vo svojom prvom pohárovom vystúpení v Bolerázi trápil. Do ďalšieho kola postúpil až na penalty. 

Tréner Gašparík teraz podobný scenár nechcel dopustiť. Nepostavil žiadne béčko. V základnej zostave figurovali hráči ako Erik Daniel, Nicolas Gorosito, Filip Bainovič či Kelvin Ofori. Nastúpili aj nové akvizície Michal Ďuriš a Ján Bernát. 

"Nečakali sme, že Trnava príde v takomto zložení. Klobúk dole pred trénerom Gašparíkom. Aj ľudia videli, že to nezobrali na ľahkú váhu a hráči z toho mali zážitok," vravel po zápase tréner domácich Miloš Fehérvári.

Trnava v zápase jednoznačne dominovala. Už po prvom polčase viedla 3:0 gólmi Ďuriša, Bainoviča a Oforiho a po prestávke pridal ďalších päť presných zásahov. Tri si pripísal striedajúci Jakub Paur, presadil sa aj Philiop Azango a Miha Kompan Breznik. 

O autogramy hráčov bol obrovský záujem.
O autogramy hráčov bol obrovský záujem. (Autor: Titanilla Bőd )

Poďakovanie Gašparíkovi

Úplne prvú príležitosť zápasu však mali domáci, bol pri nej agilný 22-ročný útočník Marian Vadkerti.

"Možno sa z toho dalo vyťažiť aj viac, ale proti takému kvalitnému tímu... Oni majú postráženú každú pozíciu. Veľmi dobre tie priestory pokrývali, rozprávali si," opísal svoje dojmy Vadkerti. 

Jeho meno vyzdvihol v predzápasovom rozhovore aj tréner Trnavy Michal Gašparík. "Zachytil som to. Som veľmi rád, že vôbec si spomenul na moje meno. Veľmi si to vážim. Bola pre mňa veľká česť zahrať si proti Trnave," vravel útočník Šurian. 

Po stretnutí si podal ruku aj s Gašparíkom a osobne sa mu poďakoval. Tento zápas považuje zatiaľ za vrchol kariéry, no chcel by sa posunúť a okúsiť profesionálny futbal. 

Tréner Trnavy Michal Gašparík a útočník Šurian Marian Vadkerti.
Tréner Trnavy Michal Gašparík a útočník Šurian Marian Vadkerti. (Autor: Titanilla Bőd)

Dresy hostia nedávali

"Veľký zážitok. To sa stane asi raz za život," vravel 20-ročný Sebastián Sádovský. Na pamiatku mu ostane dres, no nie trnavský, ale ten svoj, vyrobený špeciálne na tento zápas. Je na ňom uvedený dátum stretnutia, obaja súperi aj to, že išlo o druhé kolo pohára. 

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Spartak v telke? Každému poviem, že som proti nemu hral, vravel hráč piatoligistu