Sergio Ramos zúril na nemeckého rozhodcu, stal sa však najlepším strelcom medzi obrancami

Sergio Ramos.
Sergio Ramos. (Autor: TASR/AP)
SITA|13. dec 2023 o 13:53

Tím skúseného zadáka FC Sevilla prehral vo francúzskom Lens.

BRATISLAVA. Skúsený španielsky futbalový obranca Sergio Ramos ťažko niesol utorňajšiu prehru 1:2 na trávniku francúzskeho Racingu Lens, ktorá znamenala, že jeho tím FC Sevilla obsadil v B-skupine Ligy majstrov 2023/2024 posledné 4. miesto a v roku 2024 sa nepredstaví ani len v Európskej lige.

Andalúzania potrebovali na severe Francúzska zvíťaziť, aby si zabezpečili 3. miesto v skupine.

V závere za stavu 1:1 stavili všetko na jednu kartu, no vabank im nevyšiel a v šiestej minúte nadstaveného času druhýkrát inkasovali.

Ramos bol po stretnutí nahnevaný na nemeckého hlavného rozhodcu Felixa Zwayera za to, že za bezgólového stavu nariadil pre domácich pokutový kop, ktorý podľa neho nemal byť.

"Len rozhodca si myslel, že to bol pokutový kop. Normálne o rozhodcovi po zápase nehovorím, ale to, čo sa stalo, bol škandál.

Vždy som bol zástancom VAR, pretože môže pomôcť arbitrom pri ťažkých rozhodnutiach, ale rozhodca sa nechcel ani pozerať na zábery. Vôbec tomu nerozumiem.

Tieto momenty sú pritom rozhodujúce. Uvedomujem si bolesť a frustráciu našich fanúšikov,“ povedal Ramos v pozápasovom rozhovore pre televíznu stanicu Movistar. Španiel v 79. minúte z pokutového kopu vyrovnával na 1:1.

Chabou útechou pre 37-ročného stopéra, ktorý väčšinu kariéry strávil v Reale Madrid a štyrikrát s ním triumfoval v LM, môže byť podľa webu UEFA.com aspoň skutočnosť, že sa vďaka presnému zásahu posunul na čelo historického poradia strelcov medzi obrancami v európskom pohári číslo jeden.

Dosiaľ sa o 16-gólový rekord delil s Gerardom Piquém a Robertom Carlosom.

Ramos má momentálne na konte o jeden zásah viac a na 1. mieste rebríčka ešte určite nejaký čas zostane, keďže obaja konkurenti už ukončili hráčsku kariéru.

Tabuľka skupiny B

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Liga majstrov»Sergio Ramos zúril na nemeckého rozhodcu, stal sa však najlepším strelcom medzi obrancami