Girona
Girona
Liga majstrov
22.10.2024, Ligová fáza, 3. kolo
2 - 0
1:0
Slovan Bratislava
Slovan Bratislava

Tigran? Spláca dôveru Slovana, vraví expert. Je pripravený prevziať Weissovu úlohu

Tigran Barseghjan v zápase proti Girone.
Tigran Barseghjan v zápase proti Girone. (Autor: REUTERS)
Martin Kozinka|23. okt 2024 o 17:20

Samuel Slovák rozpráva o zápase Ligy majstrov medzi FC Girona a Slovanom Bratislava.

BRATISLAVA. Futbalisti Slovana Bratislava stále čakajú na prvý bodový zisk v Lige majstrov. V utorok (22.10.) večer podľahli španielskej Girone 0:2.

Je to hráč s dobrým charakterom. Snaží sa ťahať mužstvo, zobrať na seba zodpovednosť,” vraví o kľúčovom hráčovi Slovana v pozápasovom rozhovore pre Sportnet SAMUEL SLOVÁK.

V belasom drese sa radoval zo zisku troch ligových titulov v rokoch 1995, 1996 a 2009. Neskôr presadol na trénerskú stoličku, keď prevzal Slovan v roku 2012, po odchode Vladimíra Weissa staršieho. Už v prvej sezóne ho doviedol k cennému double.

Ako hodnotíte zápas Girona 2:0 Slovan?

Slovan čelil mužstvu, ktoré hrá technický futbal s hráčmi, ktorí majú kvalitu španielskej ligy. Nemal to jednoduché. Škoda, že sa Slovanu nepodarilo streliť gól v prvom polčase. Zápas by sa inak vyvíjal. Girona bola extrémne efektívna. S výnimkou penalty využila príležitosti, ktoré mala.

Samuel Slovák.
Samuel Slovák. (Autor: TASR)

Tréner Vladimír Weiss po zápase povedal, že s výsledkom nemôžu byť spokojní, ale Girone sme boli dôstojným súperom. Súhlasíte?

Súhlasím, a to hlavne v druhom polčase. V ňom hral Slovan slušne. Snažil sa aj ohroziť bránu súpera, mal také pološance. V druhom polčase to mal náročnejšie.

Dodal, že v hre s loptou je španielska liga najkvalitnejšia na svete. Je to pravda?

Áno. Aj mužstvá v strede tabuľky španielskej ligy majú veľmi kvalitných hráčov, ktorí pracujú s loptou na najvyššej technickej úrovni v celej Európe. Je to štýl hry, ktorý vyznávajú. Ťažko sa proti tomu hrá.

Medzi rokmi 1997 a 2002 ste obliekali dres Tenerife. Platilo to aj vtedy?

Platilo. Je to spôsob hry, ktorý je v Španielsku zaužívaný od čias Johana Cruyffa, keď viedol Barcelonu. Pretavilo sa to do celonárodnej DNA španielskeho futbalu. Chcú hrať technicky, esteticky. Po zemi, nekaziť prihrávky. Tento štýl futbalu charakterizuje celé Španielsko.

Samuel Slovák ako tréner získal so Slovanom titul i pohár.
Samuel Slovák ako tréner získal so Slovanom titul i pohár. (Autor: TASR)

Aj vzhľadom na včerajší výkon Girony, zmenil sa španielsky futbal?

Možno sa hralo len kolmejšie. Ale to platilo celosvetovo. Nekombinovalo sa toľko. Na technickej virtuozite si ale zakladali aj vtedy. Bol tam väčší hriech pokaziť prihrávku než v Nemecku alebo iných krajinách. Zlé spracovanie sa bralo ako vážnejší priestupok a publikum to vedelo dať najavo. Dnes sa hrá na väčší počet prihrávok.

Slovan už od zápasu so Celticom trápi jeden problém, pre ktorý má len 1,1xG. Keď sa pri protiútoku dostane s loptou k šestnástke súpera, príde chyba, zlé rozhodnutie a stratí ju. Všimli ste si to?

Štatistické údaje niečo vždy napovedajú. Ide o zakončenie. Napríklad Tigran Barseghjan ukázal, že má dobrú strelu. Čaká sa už len na to, kedy to tam Slovanu padne. Verím, že sa čoskoro niekto presadí.

Kto vás z tímu Slovana výkonmi v Lige majstrov pozitívne prekvapil?

Guram Kašia (vľavo) a Juanpe z v hlavičkovom súboji.
Titanilla Bődst 00:305
Girona je ešte na JIS-ke, ale proti Slovanu zastavila krvácanie, píšu médiá v ŠpanielskuMiestne médiá chvália všestranných obrancov.
Titanilla Bődst 00:305
Tréner ŠK Slovan Bratislava Vladimír Weiss st.
st 10:3010
Weiss verí, že jeho syn ešte môže zmeniť rozhodnutie. Takáč opísal zákrok pri penalteVladimír Weiss reaguje na prehru Slovana na pôde Girony.
st 10:3010
Reakcie hráčov Slovana Bratislava po prehre s FC Girona.
ut 23:299
Slovanisti sa nachádzajú na konci poradia. Pozrite si, ako vyzerá tabuľka Ligy majstrovLigová fáza Ligy majstrov má za sebou úvodné zápasy 3. kola. Pozrite si, ako vyzerá aktuálna tabuľka. Na ktorom mieste je Slovan Bratislava?
ut 23:299
Futbalisti Girona FCrozhovor
Martin Kozinka21.10.202419
Súper Slovana si už Ligu majstrov asi nezahrá. Stále je to skromný klub, vraví expertSlovan hrá v Lige majstrov proti katalánskej Girone.
Martin Kozinka21.10.202419
Pohľad na štadión Montilivi, na ktorom hráva Girona FC.
Miroslav Kováčikut 13:502
Girona sa vzdala miliónov navyše. Slovan uvidí v Lige majstrov menej ľudí ako v TrnaveDejiskom zápasu Girona - Slovan Bratislava bude štadión Montilivi.
Miroslav Kováčikut 13:502
Ladislav Krejčí stíha Ousmana Dembélého.
Martin Kozinkaut 09:354
Rosický v ňom videl lídra, stal sa hitom internetu. Teraz chce poraziť SlovanChceme spraviť krok vpred, vraví Ladislav Krejčí.
Martin Kozinkaut 09:354
Futbalisti Slovana Bratislava.
ut 19:562
Slovan nastúpi v Girone s troma stopérmi, kapitánsku pásku ponesie KašiaPozrite si zostavy zápasu FC Girona - ŠK Slovan Bratislava v 3. kole ligovej fázy Ligy majstrov.
ut 19:562
Hráči ŠK Slovan Bratislava
ut 10:006
Šanca na prvé body je reálna. Kde sledovať zápas Girona - Slovan Bratislava?Zverenci trénera Weissa nastúpia na tretí zápas Ligy majstrov od 21:00 h.
ut 10:006
Futbalisti FC Girona.
21.10.20242
Girona má veľké problémy. Na zápas proti Slovanu musí povolať hráčov z rezervyŠpanielsky klub hrá v najprestížnejšej ligovej súťaži po prvýkrát.
21.10.20242
Vladimír Weiss st. počas tréningu zápasom 3. kola ligovej fázy Ligy majstrov proti FC Girona.
21.10.2024
Weiss: Gironu máme prečítanú, pokúsime sa ich prekvapiť. Zranenia nás trápia rovnakoÚradujúceho slovenského majstra trápia viaceré absencie v tíme.
21.10.2024
Futbalisti ŠK Slovan Bratislava.
ut 16:22
Slovan v pamätnom zápase zdolal Barcelonu. Nadviaže na tento triumf proti Girone?Desať dôležitých faktov pred súbojom Slovana v Girone.
ut 16:22
Nachádzate sa tu:
Liga majstrov»Liga majstrov 2024/2025»Tigran? Spláca dôveru Slovana, vraví expert. Je pripravený prevziať Weissovu úlohu