Šamorín nečakal na ranu z milosti. Slovan si postup nezaslúžil, tvrdí mladý reprezentant

Futbalisti Šamorína v zápase so Slovanom Bratislava.
Futbalisti Šamorína v zápase so Slovanom Bratislava. (Autor: Mesto Šamorín/ instagram)

Majster bol blízko vypadnutia v pohári.

DUNAJSKÁ STREDA. Druholigista proti majstrovi republiky.

Ak by na pohárový zápas medzi ŠTK Šamorín a Slovanom Bratislava prišiel futbalový fanúšik z cudziny, ktorý nepozná hráčov ani klubové logá a mal by určiť, ktorý tím je úradujúci šampión a ktorý hrá druhú ligu, pravdepodobne by to neuhádol.

Najmä v úvodnej štvrťhodine bilo do očí, že Šamorínčania hrali s nasadením, chuťou i sebavedomím, kým slovanisti sa na ihrisku iba hľadali, neskoro dostupovali k hráčom a súperovi nechali priveľa priestoru na kombinovanie.

Zápas sa hral z bezpečnostných dôvodov v MOL Aréne v Dunajskej Strede. Slovan nastúpil v zostave, v akej ešte nikdy nehral. Tréner Vladimír Weiss dal priestor novým hráčom, či takým, ktorí sa zotavovali po zranení.

„V Slovane by to nemal byť risk. Hovorí sa, že aj táto zostava by mala vyhrať ligu, ale nie je to tak,“ uznal po stretnutí tréner belasých.

„Potrebovali sme sa trochu oťukať, ale po zopár minútach už bolo všetko bez problémov,“ tvrdil brankár Martin Trnovský.

Slovan dosiahol v jarnej časti už štvrtú remízu. Po výsledku 1:1 postúpil do semifinále Slovnaft Cupu po penaltovom rozstrele s odretými ušami.

Rýchly gól domácich

Šamorín sa súpera veľkého mena nezľakol. „Nechcel som čakať na ranu z milosti od Slovana,“ vravel tréner ŠTK Juraj Ančic.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Šamorín nečakal na ranu z milosti. Slovan si postup nezaslúžil, tvrdí mladý reprezentant