Líder III. ligy vyhral šláger. Hrajúci športový riaditeľ zažil špecifický zápas

Radosť hráčov Spišskej Novej Vsi po góle v Rimavskej Sobote.
Radosť hráčov Spišskej Novej Vsi po góle v Rimavskej Sobote. (Zdroj: Facebook / FK Spišská Nová Ves)
Titanilla Bőd|6. nov 2022 o 23:00

Rimavská Sobota podľahla Spišskej Novej Vsi 0:1.

RIMAVSKÁ SOBOTA. Cestou na štadión ho premohla nostalgia. Pri rozcvičke a počas zápasu sa však už sústredil len na svoj výkon.

Marek Janečka sa po trinástich rokoch vrátil do Rimavskej Soboty, kde odštartoval svoju profesionálnu kariéru, ako hráč, asistent trénera a športový riaditeľ Spišskej Novej Vsi.

Po šlágri tretej ligy Východ mal 39-ročný futbalista dôvod na spokojnosť: FK Spišská Nová Ves zdolal MŠK Rimavská Sobota gólom Kristiána Slebodníka 1:0.

Sklamaný Bari

„Prišli sme sem s cieľom vzadu udržať nulu. Hovoril som chlapcom, že nejaký gól dáme,“ uviedol po stretnutí Janečka. „Síce som rátal s tým, že zo štandardnej situácie, no naozaj sme dali pekný gól,“ dodal.

Jediný presný zásah stretnutia sa zrodil paradoxne po priamom kope domácich a rýchlom protiútoku hostí, kde zakiksovala aj domáca obrana. Slebodník však loptu trafil parádne.

V základnej zostave mali Rimavskosoboťania znovu až päť hráčov z Ružomberka. Domáci si však nevypracovali žiadnu vyloženú šancu a mali iba jednu strelu na bránu.

„Som sklamaný. Neviem či to bolo prístupom, únavou alebo či boli hráči príliš nervózni. Nezaslúžili sme si vyhrať, boli sme neskoro v súbojoch.

Nedarilo sa nám získať lopty, nakopávali sme loptu na štyridsať metrov a nepokryli sme tie priestory, ktoré sme mali. Nechápem, čo sa stalo a veľmi ma to mrzí,“ poznamenal sklamaný tréner Rimavskej Soboty Eugen Bari.

Rimavskosoboťania si v predošlých štyroch kolách pripísali dvanásť bodov za štyri výhry. Spišiaci však dokonale eliminovali ich najvýraznejšie osobnosti. David Fadairo nemal veľa priestoru a nevedel sa presadiť ani Sebastian Gembický.

Erik Ľupták vyslal v prvom polčase nebezpečnú prízemnú strelu, tá však tesne minula bránku.

Zaslúžené víťazstvo Spišiakov

Hostia vyhrali zaslúžene, boli rýchlejší, organizovanejší, predviedli väčšiu kvalitu v strede poľa i v okolí šestnástky.

„Obe mužstvá chceli vyhrať, ale myslím si, že sme boli aktívnejší. Mali sme viac z hry aj viac gólových príležitostí. Tešíme sa z výhry u súpera, kde sa nezískavajú ľahko body,“ zhodnotil zápas tréner Spišskej Novej Vsi Branislav Ondáš.

Pre Spišskú Novú Ves to bolo desiate víťazstvo v jesennej časti. Patrí jej prvé miesto tabuľky so ziskom 33 bodov.

Druhé Lipany majú o štyri body menej, ale aj zápas k dobru, keďže ich stretnutie z aktuálneho kola so Sláviou TU Košice bolo preložené pre nespôsobilý terén.

Vynikajúca partia

Spišiaci po odpískaní zápasu s Rimavskou Sobotou dlho čakali v šatni na Mareka Janečku, no napokon sa víťazný pokrik uskutočnil bez neho.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Líder III. ligy vyhral šláger. Hrajúci športový riaditeľ zažil špecifický zápas