Cítil, že v Slovane to nemá význam, vybral si Žilinu. Motivuje ho príbeh Kiwiora

Richard Nagy (vpravo) v drese Prešova.
Richard Nagy (vpravo) v drese Prešova. (Autor: Viktor Zamborský)
Daniel Dedina|5. feb 2023 o 10:00

Posilou Prešova sa stal Richard Nagy.

PREŠOV. Defenzíva v doterajšom priebehu futbalovej sezóny rozhodne nepatrila medzi slabiny prešovského Tatrana. Práve naopak.

Líder druhej ligy sa môže pochváliť prvenstvom aj v najnižšom počte inkasovaných gólov. Po sedemnástich stretnutiach mu v tejto kolónke svieti číslo štrnásť.

V priebehu zimy sa Šarišania v zadných radoch ešte posilnili. K skúseným stopérom Lukášovi Horváthovi a Martinovi Baranovi pribudol perspektívny 22-ročný Richard Nagy.

Kmeňový hráč Žiliny má na konte aj štarty vo Fortuna lige, v jarnej časti uplynulej sezóny hrával za Liptovský Mikuláš. V aktuálnom ročníku doposiaľ na trávnikoch chýbal, z hry ho vyradilo zranenie ruky.

Kolektív super, tréner klasika

„Som rád, že môžem hrať o najvyššie priečky v druhej lige. Po zranení je to pre mňa ideálna možnosť sa rozohrať.

Zavážilo najmä to, že tréner Petruš ma pozná z pôsobenia v Liptovskom Mikuláši. Verím, že pomôžem mužstvu,“ priblížil Nagy svoje aktuálne dojmy.

V novom prostredí si rýchlo zvyká.

Prešov má v príprave na konte skalpy fortunaligových tímov. Po výhre nad Liptovským Mikulášom 1:0 zdolal najnovšie aj Podbrezovú (3:1), hoci tá v rámci jedného dňa odohrala až dva zápasy.

Solídny dojem zanechali Šarišania aj v stretnutiach proti Banskej Bystrici (2:4) a Žiline (1:3), nevyšiel im len duel proti poľskému druholigistovi Sandecja Nový Sacz (0:4).

„Zatiaľ sa mi tu veľmi páči. Kolektív je super, chalani sa ku mne správajú dobre. Tréner klasika. Je prísny a každý má voči nemu rešpekt,“ skonštatoval futbalista, ktorý si v žilinskom béčku vyskúšal aj rolu kapitána.

Pri téme prískočného sa pousmial. V čase nášho rozhovoru ho táto povinnosť ešte len čakala. „Jožo Dolný mi to spočítava, takže asi to bude z ďalšej výplaty,“ poznamenal.

Porovnateľné so spodnou časťou ligy

Napriek mladému veku má Richard Nagy s druhou ligou pomerne bohaté skúsenosti. Na žilinskej súpiske sa začal objavovať už v sezóne 2018/19. Vlani okúsil najvyššiu súťaž.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Cítil, že v Slovane to nemá význam, vybral si Žilinu. Motivuje ho príbeh Kiwiora