Zmeny nastanú všade. Zloženie súťaží na východe v novej sezóne je známe

Futbalisti Kalše (v žltom) nebudú hrať tretiu ligu. Prihlásili sa do štvrtej.
Futbalisti Kalše (v žltom) nebudú hrať tretiu ligu. Prihlásili sa do štvrtej. (Autor: Jakub Bobovič)
Daniel Dedina|28. jún 2022 o 06:00 (aktualizované 29. jún 2022 o 22:52)

Doplnenie súťaží sa vyvíjalo, momentálne sú už kompletné.

KOŠICE. Záver uplynulého víkendu sa v regionálnom futbale niesol v znamení ďalšieho dôležitého dátumu. Po skončení sezóny mali kluby týždeň na to, aby sa oficiálne prihlásili do nového ročníka 2022/23. Uzávierka prihlášok bola stanovená na nedeľu 26. júna o 23.59 h.

„Nejaké posuny určite očakávame,“ vravel pred pár dňami predseda Východoslovenského futbalového zväzu Richard Havrilla.

Tak sa aj skutočne stalo. Na východe niet súťaže, v ktorej by okrem vykonania reorganizácie nenastali aj ďalšie úpravy. Väčšie či menšie. Niektoré kluby nevyužili právo štartu v súťaži, ktorá im prináležala na základe tabuľkového postavenia.

Ako vyzerá aktuálny stav?

Kalša si vybrala štvrtú ligu

V spoločnej súťaži so šiestimi stredoslovenskými mužstvami - jej riadiacim orgánom sa stane Slovenský futbalový zväz - bude účinkovať desať tímov z východu.

Deväť účastníkov je očakávaných (Bardejov, Spišská Nová Ves, Lipany, Stropkov, TU Košice, Vranov nad Topľou, Snina, Poprad, Giraltovce), pri desiatom došlo k zmene.

Kalša, ktorá mala na základe tabuľkového postavenia právo štartu v súťaži, si podala prihlášku len do štvrtej ligy. Jej miesto zaujme 11. tím skončeného ročníka III. ligy Východ, t.j. prvý ´pod čiarou´. Tým je Svidník.

„Existujú štyri dôvody, prečo sme sa neprihlásili do tretej ligy,“ hovorí vedúci mužstva TJ Mladosť Kalša Miroslav Urban.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Zmeny nastanú všade. Zloženie súťaží na východe v novej sezóne je známe