Premožitelia Slovana proti sebe, v akcii budú aj slovenskí rozhodcovia

Futbalisti OSC Lille sa tešia z gólu v zápase proti Slovanu Bratislava.
Futbalisti OSC Lille sa tešia z gólu v zápase proti Slovanu Bratislava. (Autor: TASR)
TASR|7. mar 2024 o 00:00

Viktoria Plzeň nastúpi na pôde ženevského Servette.

BRATISLAVA. Futbalisti Viktorie Plzeň nastúpia na prvý zápas osemfinále Európskej konferenčnej ligy (EKL) na pôde Servette Ženeva s cieľom vyhrať aj siedmy duel v tejto súťaži.

Český tím, kde pôsobia slovenský brankár Marián Tvrdoň a krídelník Erik Jirka, postúpil do vyraďovacej fázy ako jediný bez straty bodu. Proti švajčiarskemu klubu chce potvrdiť formu a prvýkrát postúpiť do štvrťfinále európskej súťaže.

Plzeň po novom roku odohrala päť duelov a pripísala si štyri víťazstvá a jednu remízu. V tabuľke jej patrí tretie miesto, ale na prvú Spartu stráca dvanásť bodov. Hráči sa však už od začiatku týždňa sústredia na Ženevu.

"Budeme chcieť uspieť a dosiahnuť čo najlepší výsledok do domácej odvety. Viem, že nás do Švajčiarska príde podporiť veľa fanúšikov.

Chcem povedať, že si to vážime a na ihrisku necháme všetko," uviedol stredopoliar Pavel Šulc pre oficiálnu stránku klubu.

Zrejme bez Jirku

Český tím bude hrať zrejme bez Jirku, ktorý ostatné duely vynechal pre zranenie.

"Teraz sa plne sústredíme na pohárový zápas. Potom prepneme na ligu a som presvedčený, že budeme opäť maximálne pripravení a budeme chcieť nadviazať na štyri ligové víťazstvá v rade," povedal obranca Robin Hranáč.

Slovenský futbalista Viktorie Plzeň Erik Jirka (vľavo) v zápase proti Dinamu Záhreb.
Slovenský futbalista Viktorie Plzeň Erik Jirka (vľavo) v zápase proti Dinamu Záhreb. (Autor: TASR/AP)

Viktoriu po štvrtkovom stretnutí čaká šláger proti Sparte.

Servette sa dostal medzi najlepších šestnásť tímov prvýkrát po 22 rokoch. Tréner René Weiler si však uvedomuje, že mužstvo je v hre aj o švajčiarsky titul a pohár.

"Som trocha nervózny, keď sa pozerám na ďalšie zápasy. Náš káder nie je príliš široký a zranenie niektorého z hráčov by bolo pre nás bolestivé," uviedol kormidelník podľa uefa.com.

Sturm si trúfa aj na Lille

Súper Slovana v skupinovej fáze OSC Lille si zmeria sily so Sturmom Graz, ktorý vyradil slovenského šampióna v play-off o osemfinále. Športový riaditeľ francúzskeho mužstva Sylvain Armand varuje pred kvalitou súpera:

"Budeme musieť byť opatrní. Musíme urobiť všetko pre to, aby sme v súťaži postúpili, čo najďalej." Rakúsky tím sa prvýkrát od sezóny 2000/01 prebojoval do jarnej fázy európskej súťaže a po Slovane chce vyradiť ďalší tím.

Talianska Fiorentina bude chcieť potvrdiť papierové predpoklady a zdolať izraelské mužstvo Maccabi Haifa. Vlaňajší finalista EKL prešiel skupinovú fázu bez prehry (tri víťazstvá a tri remízy).

Vďaka tomu obsadil prvé miesto v skupine F a v úvodnom osemfinále v Budapešti si chce vypracovať náskok do odvety.

Program Konferenčnej ligy

štvrtok 7. marca:

  • 18.45 Ajax Amsterdam - Aston Villa /rozhodca: Jorgji (Alb.)/
  • 18.45 Molde FK - Club Bruggy /Glova (SR)/
  • 18.45 Sturm Graz - OSC Lille /Frankowski (Poľ.)/
  • 18.45 Olympiakos Pireus - Maccabi Tel Aviv /Pawson (Angl.)/
  • 21.00 Royale Union Saint-Gilloise - Fenerbahce Istanbul /Pinheiro (Port.) /
  • 21.00 Dinamo Záhreb - PAOK Solún /Aghajev (Azer.)/
  • 21.00 Maccabi Haifa - AC Fiorentina /Rumšas (Lit.)/
  • 21.00 Servette Ženeva - Viktoria Plzeň /Krogh (Dán.)/

Viaceré atraktívne súboje

Zaujímavé konfrontácie sľubujú aj zápasy Ajaxu s Aston Villou. Fenerbahce Istanbul, ktorý mal v skupine za súpera aj trnavský Spartak, čaká boj o štvrťfinále proti Royale Union Saint-Gilloise z Belgicka.

V osemfinále sa predstavia aj dva grécke tímy. Olympiakos Pireus nastúpi proti mužstvu Maccabi Tel Aviv a PAOK Solún čaká chorvátsky klub Dinamo Záhreb.

Nórsky Molde FK si bude chcieť vytvoriť dobrú východiskovú pozíciu v domácom stretnutí proti belgickému Club Bruggy.

Zápas povedú slovenskí rozhodcovia Filip Glova, Daniel Poláček, Peter Bednár a Martin Dohál. Asistentom VAR bude ich krajan Michal Očenáš.

Odvety sú na programe 14. marca, žreb štvrťfinále sa uskutoční na druhý deň vo švajčiarskom Nyone. Finále EKL sa uskutoční 29. mája v Aténach.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Konferenčná liga»Premožitelia Slovana proti sebe, v akcii budú aj slovenskí rozhodcovia