Desať hodín na štadióne, večer štúdium. Kométa ligy má potenciál aj na lavičke

Tréneri Podbrezovej. Vľavo hlavný Roman Skuhravý a vedľa neho asistent Štefan Markulík.
Tréneri Podbrezovej. Vľavo hlavný Roman Skuhravý a vedľa neho asistent Štefan Markulík. (Autor: zpfutbal.sk/jimifoto)
Daniel Dedina|20. feb 2023 o 17:45

Asistent trénera Podbrezovej zažíva to, o čom mnohí len snívajú.

Podbrezová splnila svoj cieľ. Hneď v premiérovej sezóne po návrate do Fortuna ligy si zaistila miestenku v skupine o titul.

Klub z tri a pol tisícovej obce na Horehroní vsádza na mladícku dravosť, až osem hráčov základnej zostavy z víkendového stretnutia proti Žiline má menej ako 25 rokov.

Veľkú dávku talentu a perspektívy má Podbrezová aj na lavičke. Čech Roman Skuhravý patrí vo veku 48 rokov k ostrieľaným trénerom, rozhodne však nie starým.

Jeho asistentom je ŠTEFAN MARKULÍK. Ten vlani zažil postup do ligy vo veku 30 rokov. Prešlo len deväť mesiacov a okúsi boje o majstrovský titul.

„V zápasoch je mojou úlohou napríklad komunikácia so zahraničnými hráčmi. Na starosti mám tiež štandardné situácie či analýzu formou Panorisu,“ hovorí rodák zo Spišskej Novej Vsi.

Miestenku v nadstavbe o titul spečatila Podbrezová už dve kolá pred koncom základnej časti. Ako to hodnotíte?

Mali sme dobrý vstup do ligy. V posledných dvoch zápasoch jesennej časti sme súperom trochu bodovo odskočili a vytvorili si mierny vankúš pred jarnou časťou. Sme radi, že sme to teraz potvrdili.

Terén, či už v Zlatých Moravciach alebo doma proti Žiline, nebol optimálny a keďže chceme hrať kombinačný a herne zaujímavý ofenzívny futbal, nebolo to jednoduché. Tešíme sa z toho, že sme výhrou nad Žilinou potvrdili účasť v prvej šestky a tým naplnili predsezónny cieľ.

Futbalisti Podbrezovej oslavujú s fanúšikmi istotu miestenky v nadstavbovej skupine o titul vo Fortuna lige.
Futbalisti Podbrezovej oslavujú s fanúšikmi istotu miestenky v nadstavbovej skupine o titul vo Fortuna lige. (Autor: TASR)

Už ste to aj nejako oslávili?

Ani nie. Je badať optimizmus, pozitívnu atmosféru, úsmevy na tvárach, ale na oslavy nie je veľmi čas. Už v piatok nás čaká ďalší zápas, v ktorom privítame Michalovce. Ak zvládneme zostávajúce dve kolá základnej časti a desať stretnutí v nadstavbe, potom priestor na oslavu určite bude.

V tabuľke vám patrí štvrté miesto. Aký bude váš cieľ v ďalšom priebehu sezóny?

Chceme dávať priestor mladým hráčom a zapracovávať ich do kolektívu. V prvých dvoch zápasoch dostali šancu Faško a Horváth. Uvidíme, kto sa akou formou bude prezentovať v tréningovom procese.

Verím, že splnenie cieľa spred začiatku sezóny nám pomôže v tom, aby z chalanov opadlo napätie i stres z ligy, budeme pôsobiť na ihrisku uvoľnenejšie a automatizmy i súčinnosť, ktoré v rámci systémových vecí využívame, realizujeme s ďaleko väčšou ľahkosťou. Tým pádom budeme pre ligu možno ešte zaujímavejší.

V zime došlo k omladeniu kádra. Nefigurujú už v ňom skúsení hráči ako Boris Godál, Erik Grendel či Michal Breznaník. Najstarším hráčom v základnej zostave proti Žiline bol 30-ročný René Paraj a figurovalo v nej až osem hráčov, ktorí majú menej ako 25 rokov. Čo na to hovoríte?

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Slovensko»Desať hodín na štadióne, večer štúdium. Kométa ligy má potenciál aj na lavičke