Nezačal a už končí. Peter Hyballa čelí v Južnej Afrike sexuálnemu škandálu

Peter Hyballa.
Peter Hyballa. (Autor: TASR - Radovan Stoklasa)
Ivan Mriška|13. aug 2024 o 13:45

Bývalého kouča Dunajskej Stredy a Trenčína údajne vydierali.

BRATISLAVA. Na Slovensku trénoval Dunajskú Stredu a Trenčín. Charizmatický nemecko-holandský tréner Peter Hyballa odišiel z AS na vlastnú žiadosť, pretože sa tu necítil byť šťastný.

Zo Slovenska sa sťahoval do holandského klubu NAC Breda. Začiatkom júla ho však predstavili ako nového trénera juhoafrického tímu Sekhukhune United.

Koniec pre video

Súťaž v JAR sa ešte ani nezačala, no Hyballa už vo funkcii končí. Dôvodom je video, ktoré ho vraj zachytáva, ako využíva sexuálne služby.

„Nemecký tréner odstúpil pre sexuálne video,“ píše nemecký Bild a odvoláva sa na Sunday World.

Hyballu údajne neznámy muž natočil v chúlostivej situácii a vydieral ho. „Pohrozil, že video zverejní, ak klub nezaplatí bližšie nešpecifikovanú sumu,“ dodáva Bild.

Situácia je pre trénera o to horšia, že prostitúcia je v JAR zakázaná. Odchod Hyballu už potvrdil aj klub.

„Tréner práve podal rezignáciu a uvádza naliehavé osobné záležitosti. Prajeme mu všetko najlepšie do budúcnosti,“ uvádza Sekhukhune United.

Podľa juhoafrických médií Hyballa najskôr existenciu videa poprel. Neskôr sa k nemu priznal a rozhodol sa, že odstúpi.

Nebol to prvý incident

Incident v Južnej Afrike nie je jediným, kedy Hyballa čelil kritike. Po ôsmich mesiacoch musel opustiť holandský klub NAC Breda, kde údajne šikanoval hráčov.

Postavili sa proti nemu aj hráči dánskeho klubu Esbjerg fB, kde vydržal len tri mesiace.

Podľa webu dánskeho denníka B. T. poslalo 21 hráčov A-tímu vedeniu otvorený list. Hyballu v ňom obvinili z „vyhrážok prepustením, posmešných, sexistických a ponižujúcich poznámok.

Štyridsaťosemročný tréner, ktorý bol známy svojimi priamymi reakciami a bonmotmi na tlačových konferenciách v Dunajskej Strede, podľa hráčov Esbjergu používal počas tréningov špecifický slovník.

„Máš väčšie prsia ako tvoja manželka,” povedal podľa dánskeho zdroja jednému zo svojich zverencov. Na protesty hráčov mal Hyballa reagovať aj fyzickými trestami.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Nezačal a už končí. Peter Hyballa čelí v Južnej Afrike sexuálnemu škandálu