Debut v lige zažil v derby pred 10-tisíc divákmi. Všetko uplynie rýchlo, vraví

Patrik Brezovaj (vľavo) preberá pamätný dres so svojím menom.
Patrik Brezovaj (vľavo) preberá pamätný dres so svojím menom. (Autor: archív P.B.)
Daniel Dedina|27. jún 2023 o 22:00

Päťdesiatnik Patrik Brezovaj okúsil vo futbale rôzne pozície.

SPIŠSKÁ NOVÁ VES. Čas beží neúprosne rýchlo. Svoje o tom vie aj Patrik Brezovaj. Odchovanec spišskonovoveského futbalu a levočský rodák rozšíril v tomto roku rady päťdesiatnikov.

Otec jednej dcéry začínal s futbalom na Spiši pod dohľadom nezabudnuteľného Alexandra Nagya.

Aj to, ako aj súčasné zabúdanie na tých, čo niečo v živote dokázali, mu neskôr dodávalo energiu dlhoročne organizovať s priateľmi na Spiši turnaj bývalých hráčov na pamiatku tohto významného hráča a trénera.

Chytal za Lokomotívu. Tak ako jeho vzor

Brezovaja to od začiatku ťahalo medzi tri žrde. Za svoj prvý brankársky vzor považoval vtedajšieho výborného brankára Lokomotívy Košice a československej reprezentácie Stanislava Semana.

Prešiel postupne mládežníckymi kategóriami klubu, a najmä vďaka svojej pracovitosti a nezlomnosti sa po návrate z vojenčiny v banskobystrickej juniorke prepracoval do vysnívanej brány Spišiakov vo vtedajšej II. SNFL.

Už onedlho nasledoval prestup do vtedy ambiciózneho Pokroku Krompachy, kde sa ale dlho neohrial.

Spoľahlivé výkony mladého brankára neušli pozornosti účastníka najvyššej súťaže, FK Lokomotíva Košice, kde sa onedlho opäť sťahoval.

Hneď po príchode nasledoval zápas, na ktorý spomína najradšej.

Pri debute v prvej lige ho tréner Strapek postavil do brány v košickom derby proti 1. FC Košice vo Všešportovom areáli pred 10-tisíc divákmi.

Mladíci Lokomotívy okolo Karola Kisela uhrali proti neskoršiemu majstrovi Slovenska prekvapivú remízu 1:1, keď 23-ročného brankára prekonal až v samom závere kanonier Semeník.

Skončil skoro, rozbehol novú etapu

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Debut v lige zažil v derby pred 10-tisíc divákmi. Všetko uplynie rýchlo, vraví