VIDEO: Hrajúci tréner zo 40 metrov preloboval brankára, ten sa pri zákroku zranil

Titanilla Bőd|3. sep 2020 o 09:00

Stretnutie Ožďany – Jelšava bolo bohaté na kuriozity.

OŽĎANY. Vo víkendovom šlágri 6. ligy Oblastného futbalového zväzu Rimavská Sobota zvíťazili Ožďany nad Jelšavou 4:2.

V prvej dvadsaťminútovke padli až štyri góly. Na úvodný presný zásah domáceho Tibora Tótha odpovedal Marcel Duna. Už o niekoľko sekúnd však znova vyhrávali Ožďany.

„Bol som nahnevaný, že sme dostali gól, ale keď sme po góle rozohrávali, nezdvihol som hlavu, len som prihral spoluhráčovi,“ začal opis nevšedného okamihu hrajúci tréner Oždian Attila Domik.

„Až potom som si všimol, že brankár stojí ďaleko od svojej bránky. Ešte viac som sa naštval. Našťastie mi spoluhráč vrátil loptu, brankár sa stále motal pred šestnástkou, takže som ho skúsil prelobovať. Trafil som to dobre, padlo to do bránky. Som rád, že ešte aj vo veku 46 rokov viem takto baviť divákov,“ poznamenal Domik, bývalý hráč Dunajskej Stredy, Spartaka Trnava i Rimavskej Soboty.

„Odkedy nevládzem toľko behať, začal som dávať takéto góly. Čoraz viac skúšam strely z väčších vzdialeností. V mladosti som takéto situácie vybehal, teraz už tú vzdialenosť musí namiesto mňa prekonať lopta,“ smial sa autor kuriózneho gólu.

Zranený brankár stihol aj svadbu

Pri góle sa nešťastne zranil brankár hostí Patrik Jobbágy. Pri cúvaní padol na zábradlie za bránkou. Zopár minút ešte vydržal na ihrisku, potom ho museli striedať. Prvú pomoc mu poskytol zranený spoluhráč Radovan Matajz, ktorý v civile robí v záchrannej zdravotnej službe v okrese Revúca.

„Paťo mal na hlave hrču, báli sme sa, či nemá otras mozgu, preto ho odviezli do nemocnice v Rimavskej Sobote. Až röntgen ukázal, že má zlomené rebrá a spľasnuté pľúca,“ informovala štatutárna zástupkyňa MFK Jelšava Veronika Juhárová.

Brankár Jelšavy musel absolvovať aj zákrok, pri ktorom mu pľúca nafúkli. Zápas sa pritom hral v nezvyčajnom termíne v sobotu predpoludním preto, lebo Patrik Jobbágy a jeho brat Marián mali ísť poobede na svadbu bratranca.

„Takto sme však museli obetovali nášho najlepšieho strelca Jakuba Michala, ktorý si nevedel vybaviť voľno v zamestnaní. No na druhej strane mohli prísť na stretnutie ďalší traja hráči, ktorí potom išli do poobedňajšej zmeny,“ dodala Juhárová.

Starosti jej robilo aj to, že dvom futbalistom musela tesne pred zápasom vybaviť registračné preukazy. „Nakoľko náš sekretár ObFZ Ivan Ostrihoň náhle zomrel, nemal mi ich kto potvrdiť. Všetko sa vybavilo na poslednú chvíľu,“ prezradila funkcionárka Jelšavy.

Napokon aj Jobbágyovci stihli svadbu, lebo zraneného brankára večer pustili z nemocnice.

Zahrať si a cítiť sa dobre

Po striedaní brankárov domáci dali rýchlo tretí gól a nakoniec zápas vyhrali 4:2. „V druhom polčase sme tlačili my, znížili sme na 3:2. Vyrovnať sme už nestačili, lebo nám chýbali piati hráči základnej zostavy a ďalší sa zranil,“ hovorí Juhárová.

Tvrdí, že v Ožďanoch sa hrá ťažko, je to najkvalitnejší súper v súťaži. Jelšava má postupové ambície, Ožďany si zatiaľ takéto ciele nestanovili.

„U nás sa nedá veľmi hovoriť o tréningovom procese. Stretneme sa raz za týždeň, aj spolu s dorastencami. Niekedy ani ja nemôžem prísť, pre pracovné povinnosti, vtedy mi pomôže Zoltán Juhász,“ priznal Domik, ktorý je asistentom trénera Richarda Rubinta v maďarskom treťoligovom mužstve SBTC Salgótarján.

Pôsobenie v Ožďanoch berie ako rozptýlenie. „Našou hlavnou ambíciou je zahrať si, vyhrať čo najviac zápasov, a po skončení sa cítiť dobre,“ uzavrel Domik.


Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»VIDEO: Hrajúci tréner zo 40 metrov preloboval brankára, ten sa pri zákroku zranil