Skalicu dostal treťoligista pod tlak. Je to špička na východe, vravel kapitán

Skalica (v tmavom) postupuje v pohári ďalej, ale v Lipanoch to jednoduché nemala.
Skalica (v tmavom) postupuje v pohári ďalej, ale v Lipanoch to jednoduché nemala. (Autor: facebook ŠK Odeva Lipany)
Daniel Dedina|25. okt 2022 o 21:15

Favorit ustál vyše polhodinovú hru v oslabení.

LIPANY. Tím z tretej ligy sa po prestávke osmelil. Do karát mu zahralo aj vylúčenie súpera, ťažisko hry dokázal presunúť na polovicu favorita. Vytváral si šance, aj ich náznaky.

Hráči Skalice, jedenásteho tímu Fortuna ligy, hrozili už len ojedinele.

Šesť minút pred koncom mohli po chybe v rozohrávke Lipian zápas definitívne rozhodnúť, domáci brankár Bartoš však dokázal vytlačiť strelu striedajúceho Petra na žrď.

A tak z toho bola dráma až do konca. Vo vzduchu visela penaltová lotéria. Záhoráci to napokon ustáli, na východe Slovenska v 4. kole Slovnaft Cupu vyhrali 1:0.

Hrali podobne ako proti Slovanu

Situáciu ligovému celku skomplikovala situácia z 58. minúty. Stopér Oliver Podhorin zasiahol na súperovej polovici namiesto lopty nohu súpera, a hoci dovtedy padla v zápase jediná žltá karta, nanešťastie pre Skalicu ju videl takisto on.

„Červená karta ovplyvnila zápas. Boli sme o jedného hráča menej, nepodržali loptu, súper sa dostával viac do hry a vytvoril si mierny tlak,“ hodnotil dianie v záverečnej polhodine líder skalickej defenzívy Filip Blažek.

Aj s jeho výrazným prispením to favorit nakoniec zvládol. Pohľad na súpisku Skalice bol pritom jasným dôkazom toho, že favorit nehodlá nič podceniť.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Skalicu dostal treťoligista pod tlak. Je to špička na východe, vravel kapitán