Kúpanie sa na Šírave? Hrnčár si dá radšej doma kávu a pozrie si futbal

Tréner michalovských futbalistov Norbert Hrnčár.
Tréner michalovských futbalistov Norbert Hrnčár. (Autor: TASR)
Daniel Dedina|8. feb 2023 o 14:00

Kalkulovať nebude. To som nikdy nerobil, vraví.

Pred príchodom do Michaloviec trénoval na západnom i strednom Slovensku. Takisto v českej Karvinej. Na lavičke jediného východoslovenského tímu vo Fortuna lige môže čoskoro osláviť rok.

Michalovskí futbalisti sa po dvojročnej odmlke túžia znova predstaviť v nadstavbe o titul, sú súčasťou extrémne vyrovnaného stredu tabuľky.

„Do prvej šestky sa dostane ten, kto najlepšie zvládne štvorkolový miniturnaj,“ hovorí tréner MFK Zemplín Michalovce NORBERT HRNČÁR.

Jarná časť Fortuna liga sa nezadržateľne blíži. Aké sú vaše pocity tesne pred jej štartom?

Po zimnej prestávke, ktorá bola vzhľadom k okolnostiam, teda majstrovstvám sveta, extrémne dlhá, je už každý nedočkavý. Aj my patríme do tejto skupiny. Je to úplne prirodzené a normálne.

Zaujal vás na šampionáte v Katare niektorý z trendov a radi by ste ho aplikovali v Michalovciach?

Vždy je zaujímavé sledovať najlepšie mužstvá, ale zároveň je ťažké ich kopírovať. Samozrejme, snažíme sa hľadať detaily, ktoré sa dajú vylepšiť a zápasy tých najlepších sú zakaždým inšpiráciou.

Z titulu svetového šampióna sa tešila Argentína, v drese ktorej žiaril Lionel Messi.

Áno, Messi bol jeden z najvýraznejších faktorov, ale netreba zabúdať ani na ostatných hráčov okolo neho. Podstatná bola veľká túžba a oddanosť každého jedného argentínskeho futbalistu spraviť veľký výsledok, čo sa im aj podarilo.

Poďme späť k Michalovciam. Hneď na úvod váš čaká šesťbodový duel v Ružomberku. Neobávate sa toho, že by vaše zámery mohlo naštrbiť nepriaznivé počasie?

Toto neriešime, počasie neovplyvníme. Nastavujeme veci tak, aby sme boli pripravení, v zápase chceme byť úspešní. To je náš cieľ.

V zimnej príprave sa vám darilo, päť zo siedmich zápasov ste vyhrali. Dvakrát ste uspeli na sústredení v Turecku. Akú váhu pripisujete výsledkom z prípravy?

Niečo naznačovať, samozrejme, môžu, ale najdôležitejšia je ligová súťaž, kde je iný tlak, iné parametre hry i prostredie. Preto sa to aj volá príprava, lebo je to príprava na to hlavné, čo prichádza – súťažné zápasy.

Klub v zime angažoval trojicu hráčov. Prišli reprezentant Bosny a Hercegoviny do 21 rokov Saša Marjanovič, Zvonko Ceklič z Čiernej Hory a staronovou tvárou v Michalovciach je Albánec Kristi Qose, ktorý naposledy pôsobil v Plzni.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Slovensko»Kúpanie sa na Šírave? Hrnčár si dá radšej doma kávu a pozrie si futbal