Cez víkend excelovali slovenskí brankári. Zaujali aj Pekarík a mladý talent

František Plach
František Plach (Autor: TASR)
Ivan Mriška|14. feb 2022 o 15:48

Najlepšie čísla mal František Plach z Piast Gliwice.

BRATISLAVA. Slovenskí brankári boli cez víkend nepriestrelní. V rebríčku piatich najlepších Slovákov v elitných zahraničných ligách sú dvaja gólmani.

Najvyššie čísla od špecializovaného portálu Sofascore.com dostal František Plach. Ten bol ústrednou postavou Piast Gliwice na pôde Wisla Plock.

Osem zákrokov Placha

V zápase predviedol až osem zákrokov a zabezpečil svojmu tímu cennú výhru 2:0. Od odborníkov dostal známku 7.7.

Gliwice okupujú desiatu priečku poľskej Ekstraklasy, Plock je ôsmy.

„V obrane sa nám darilo. Blahoželám svojmu mužstvu k cennému víťazstvu. Získali sme dôležité tri body,“ pre klubový web hodnotil tréner Piast Gliwice Waldemar Fornalik.

Druhá priečka patrí Petrovi Pekaríkovi, ktorý dostal známku 7.5. Po zápase však odchádzal z ihriska sklamaný, pretože jeho Hertha Berlín prehrala vo Fürthe 1:2. Aktuálne patrí Pekaríkovmu tímu štrnástka priečka Bundesligy, od zóny baráže je len bod.

Deviate čisté konto Rodáka

Tretie miesto obsadil cez víkend brankár Fulhamu Marek Rodák. Ten vychytal už deviatu nulu v sezóne a vedie londýnsky klub naspäť do Premier League.

Tento raz vyhral Fulham 1:0 na pôde Hull City, aktuálne má na čele Championship šesťbodový náskok pred druhým Bournemouthom. Od Sofascore dostal slovenský reprezentant známku 7.4.

„Fulham je moja srdcovka, som tu už deväť rokov. Aj keď som štyrikrát hosťoval inde, je to môj domovský klub. Cítim sa tu ako doma aj vďaka podpore fanúšikov. Aj oni zrejme cítia, že dávam do toho všetko. Aj keď sa mi nedarilo, tak ma podržali,“ nedávno vravel Rodák v rozhovore pre Sportnet.

Štvrté miesto obsadil devätnásťročný záložník Tomáš Suslov. Ten v rebríčku najlepších Slovákov nefiguruje po prvý raz, hoci jeho Groningen prehral doma so Sittardom 0:1, dostal známku 7.3.

S nulou aj Dúbravka

Najlepšiu päticu Slovákov uzatvára Tomáš Huk, ktorý je spoluhráčom Františka Placha v Piast Gliwice. Dostal rovnakú známku ako štvrtý Suslov.

Do najlepšej päťky sa nedostal brankár Martin Dúbravka, no takisto podal kvalitný výkon a udržal si čisté konto. Jeho Newcastle United zdolal Aston Villu 1:0 a získal dôležité tri body v boji o záchranu.

Dúbravka mal hodnotenie 7.1, tretie najlepšie z tímu. Aj on potvrdil, že súčasná slovenská generácia má svetových futbalových brankárov.

Portál SofaScore.com známkuje hráčov v piatich najlepších európskych ligách (anglická, nemecká, talianska, španielska, francúzska), ale aj najvyššie súťaže v Belgicku, Dánsku, Holandsku, Nórsku, Portugalsku, Rakúsku, Rusku, Škótsku, Švédsku, Turecku či USA.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Cez víkend excelovali slovenskí brankári. Zaujali aj Pekarík a mladý talent