Mladíci Žiliny zdolali slávny Inter. Nemôžem tomu uveriť, tešil sa tréner

Bezprostredná radosť Žilinčanov.
Bezprostredná radosť Žilinčanov. (Autor: Akadémia MŠK Žilina - facebook)
Ivan Mriška|8. feb 2022 o 18:25 (aktualizované 8. feb 2022 o 23:49)

Zverenci Vladimíra Veselého vyhrali 3:1.

ŽILINA. Futbalisti MŠK Žilina dosiahli historický úspech. V mládežníckej Lige majstrov zdolali slávny Inter Miláno 3:1 a postúpili medzi šestnásť najlepších tímov Európy. V histórii Slovenska sa to zatiaľ nikomu nepodarilo.

„Je to neskutočné. Nemôžem uveriť tomu, čo sa dnes udialo. Zdolali sme veľkého giganta a poslali sme silný odkaz, že sa žilinský futbal uberá správnym smerom,“ pre Sportnet neskrýval radosť tréner Vladimír Veselelý.

Aj polhodinu po zápase mal zimomriavky. Triasol sa mu hlas. „Je to najväčší úspech mojej kariéry. Chalani podali oduševnený výkon, za ktorý si zaslúžia obrovské absolutórium,“ dodal.

Veselý: Sme nesmierne šťastní

Okrem hráčov chválil funkcionárov a ostatných členov klubu. Tí sa vraj takisto pričinili o veľký úspech žilinského futbalu.

„Sme nesmierne šťastní. V kútiku duše sme verili, že môžeme postúpiť. No realita ja krajšia. Obrovskú kvalitu sme dokázali zdolať bojovnosťou. A tým, že sme silný kolektív. Zásluhu na tom majú tiež skvelí fanúšikovia, ktorí vytvorili fantastickú atmosféru. Táto výhra je pre nich,“ poďakoval.

Prvé dva góly Žilinčanov strelil sedemnásťročný Mario Sauer. Skóre otváral už v prvej minúte a na 2:0 upravil krátko po zmene strán.

„Z prvej akcie sme dali gól, čo nám veľmi pomohlo. Súper musel hru otvoriť, čo nám vyhovovalo. Najdôležitejšie bolo, že sme si ustrážili štandardné situácie, v ktorých je Inter silný,“ hodnotil tréner Veselý.

Mužstvo podržal brankár Belko

V 77. minúte hosťujúci Oliver Jürgens skorigoval stav na 1:2. Posledné slovo však mali v zápase domáci. V nadstavenom čase uzavrel skóre na konečných 3:1 Vladimír Vaľko.

„Po zmene strán sme mali skvelý vstup a hralo sa nám hneď lepšie. Hoci Inter znížil a postrácali sme ľahké lopty, víťazstvo sme si už nenechali vziať,“ dodal spokojne.

Výborný výkon podal brankár Ľubomír Belko, ktorý predviedol viacero skvelých zákrokov. Ako sám prezradil, prežíva nádherné a neopísateľné pocity.

„Poraziť veľký Inter Miláno sa človeku podarí možno raz za život. Základom úspechu bolo, že sme do oboch polčasov vstúpili gólmi, ktoré nás upokojili a pridali nám sebavedomie,“ pre web MŠK Žilina povedal Belko.

V závere mal favorizovaný Inter tlak, no Žilinčania ho bravúrne ustáli.

„Snažil som sa pomôcť chalanom, čo najviac to šlo. Vedeli sme o súperovi, že sa bude snažiť udrieť centrom do šestnástky či vydarenou štandardkou. Dávali sme si však pozor, v závere poctivo bránili a vyrážali do protiútokov.

Úplne na konci nám jeden vyšiel a zvýraznil našu víťaznú radosť. Sme veľmi šťastní, že diváci prišli v takom hojnom počte a ďakujeme im za úžasnú podporu. Tešíme sa na nich v ďalšom kole a verím, že ich príde ešte viac,“ dodal.

Reklama pre slovenský futbal

Tréner mladých Žilinčanov po zápase hovoril o veľkej reklame pre slovenský futbal. Teší ho, že Žilina si zmeria sily s ďalším súperom zvučného mena. Či to bude doma alebo vonku rozhodne žreb v pondelok 14. februára.

Medzi možných súperov Žiliny patria kluby ako Real Madrid, FC Liverpool, Manchester United, Paríž St. Germain či Juventus Turín.

„V tejto fáze si vyberať nemôžeme. Určite to bude gigant, na ktorého sa veľmi tešíme. Vybehneme na neho podobne ako na Inter,“ uzavrel tréner MŠK Žilina U19 Vladimír Veselý.

Mládežnícka Liga majstrov - formát

V mládežníckej Lige majstrov hrajú tímy do 19 rokov a súťaž pozostáva z dvoch častí. Skupinová fáza má rovnaké zloženie ako v seniorskej Lige majstrov, ale mimo skupín sa hrá aj majstrovská vetva.

Súčasťou majstrovskej vetvy sú šampióni mládežníckych národných líg, ktorí v dvoch kolách bojujú o play-off. V ňom sa stretnú už s tímami na druhom mieste skupinovej fázy.

Všetci víťazi skupín majú istotu osemfinále. Tímy na druhých miestach a postupujúci z majstrovskej vetvy oň zabojujú vo vzájomnom dueli - baráži.

Všetky zápas vyraďovacej časti sa hrajú iba na jeden zápas.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Mladíci Žiliny zdolali slávny Inter. Nemôžem tomu uveriť, tešil sa tréner