Gašparík je mu ako syn, no nezavolal späť. V pohári ich čaká zaujímavá konfrontácia

Momentka z prípravného zápasu Pohronie - Komárno.
Momentka z prípravného zápasu Pohronie - Komárno. (Zdroj: Facebook / KFC Komárno)
Titanilla Bőd|24. feb 2023 o 17:15

Prvé tri zápasy bude hrať KFC určite v Komárne.

KOMÁRNO. BRATISLAVA. Futbalisti KFC Komárno sú po jesennej časti na štvrtom mieste druhej ligy. Tréner MIKULÁŠ RADVÁNYI v rozhovore hovorí o jarných ambíciách, pohyboch v kádri ako aj o zaujímavej konfrontácii s bývalým zverencom v pohári.

V rozhovore sa dočítate:

  • Ako plánuje vyriešiť situáciu po odchode Pétera Vargu?
  • Čo hovorí na nové posily?
  • Prečo sa medzi zimnými prestupmi objavil aj tréner brankárov Ján Novota?
  • Ktorý z jeho hráčov sa stal najlepším futbalistom svojej krajiny?
  • Prečo sa chcel ozvať Michalovi Gašparíkovi po tlačovej konferencii Trnavy?
  • Kde bude hrať Komárno v ďalšej časti sezóny?

Čo vám ukázala príprava?

Splnili sme všetko, čo sme si naplánovali. Prípravu by som rozdelil na dve časti. Počas prvých troch januárových týždňov sme sa sústredili na fyzickú prípravu. Potom sme mali týždňové sústredenie v maďarskom Lipóte, kde sme sa už zameriavali na taktické prvky.

Aj prípravné zápasy ukázali, že sme na dobrej ceste, ale ja vždy tvrdím, že iba ligové zápasy ukážu, či sa nám príprava vydarila. Zatiaľ ju hodnotím pozitívne, verím, že to sa potvrdí aj v lige.

V ôsmich prípravných zápasoch ste dali 32 gólov, najviac v zápase s Lipótom, ktorý ste deklasovali 14:2. Má ešte prípravný zápas zmysel, ak je medzi mužstvami takýto veľký rozdiel?

Keďže sme tam boli na sústredení, mali sme dohodu s tamojším štvrtoligovým tímom, že v posledný deň s nimi odohráme prípravné stretnutie. Som rád, že napriek tomu, že sme celý týždeň trénovali dvojfázovo, navyše sa tento zápas začínal o 9.30, teda nie v ideálnom čase, hráči ukázali správny prístup a chceli dokázať, že patria do základnej zostavy. Aj preto sme vyhrali takým veľkým rozdielom.

O to viac ma to teší, že na jeseň sme mali najviac problémov so zakončením. Aj preto sme hrali v príprave s dvomi-tromi súpermi z nižších súťaží, aby sme získali potrebné sebavedomie najmä pred bránou súpera.

Kalnej nad Hronom sme dali sedem gólov, Gabčíkovu päť a nakoniec Lipótu štrnásť.

Teší ma, že hráči mi sťažili úlohu a musím rozmýšľať nad tým, koho nominujem do základnej zostavy.

V zime vás opustil Péter Varga, ktorý patrí k najlepším hráčom súťaže, tréneri ho zaradili aj do najlepšej jedenástky jesennej časti. Zamieril do Košíc. Aká citeľná bude jeho strata?

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Gašparík je mu ako syn, no nezavolal späť. V pohári ich čaká zaujímavá konfrontácia