Šancu mu dala Slavia Praha, končil však skoro. V siedmej lige sa stretol s bývalými spoluhráčmi

Michal Grohoľ v drese TJ Poľana Šiba.
Michal Grohoľ v drese TJ Poľana Šiba. (Autor: Peter Cingel)
Peter Cingel|20. aug 2024 o 08:00

Po návrate domov musel odmietnuť treťoligistu.

BARDEJOV. Michal Grohoľ začínal s futbalom v bardejovskom Partizáne. Postupne prešiel žiackymi i dorasteneckými kategóriami.

Jeho talent i ochota obetovať futbalu všetko boli nesporné, a tak si mladého, nádejného futbalistu všimli aj za hranicami. Ako 17-ročný prijal ponuku Slavie Praha.

Podmienky v Slavii boli vyššia úroveň

"Podmienky v Slavii boli úplne iné ako v Bardejove. Bolo to už viac profesionálne, aj tréningy boli zamerané na mužský futbal, takticky aj kondične. Na vyššej úrovni to bolo aj silovo," opisuje svoje pôsobenie v jednom z najslávnejších českých klubov.

"Slavia je veľké mužstvo, preto som sa rozhodol tam ísť. Už ako malý chlapec som chcel hrať veľký futbal. Bolo to pre mňa niečo úplne nové a chcel som to skúsiť," pokračuje teraz už 33-ročný Grohoľ.

V tíme sa stretol aj s hráčmi, ktorí to dotiahli do najvyššej súťaže, ako Ján Pázler či Marek Hanousek. V Slavii začínal v C-doraste, ale postupne sa prepracoval do dorasteneckého áčka a napokon do B-mužstva dospelých.

"Ťahalo ma to však domov, a tak som sa na Slovensko vrátil," vysvetľuje.

Michal Grohoľ (vľavo) v drese Partizán Bardejov.
Michal Grohoľ (vľavo) v drese Partizán Bardejov. (Autor: Peter Cingel)

Tretiu ligu musel odmietnuť

Na Slovensku skúšal šťastie v Bardejove i v košickej Lokomotíve. Prišli však choroby, zranenia a ani finančne na tom kluby neboli najlepšie, a tak talentovaný futbalista a obľúbenec bardejovských fanúšikov vo veku 28 rokov ukončil profesionálnu kariéru.

Po tomto rozhodnutí odišiel pracovať do Bratislavy. Na futbal však nezanevrel. Už ako amatér si zahral v Bernolákove i v rakúskom SC Sommerein.

V Rakúsku hral 1. klasse ost. "Táto súťaž má svoju úroveň. Niektoré zápasy tam sú aj na úrovni našej tretej ligy, najmä, ak hrajú mužstvá z čela tabuľky."

Situácia sa však neustále menila, a tak sa Grohoľ opäť rozhodol pre návrat domov. O jeho služby mal veľký záujem jeho materský treťoligový Partizán. Túto ponuku však musel odmietnuť. Napokon sa prekvapivo rozhodol pre Šibu, ktorá hrá siedmu ligu.

"Prišla nová pracovná ponuka, tak som sa rozhodol vrátiť naspäť domov. Šibu som si vybral najmä preto, že tam sú chlapci, s ktorými som hrával za mládež v Bardejove a poznáme sa. Pracujem v zahraničí a to sa nedá spojiť s futbalom v tretej lige. Čo má prísť, príde. Hlavne, aby som bol zdravý," uzavrel.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Šancu mu dala Slavia Praha, končil však skoro. V siedmej lige sa stretol s bývalými spoluhráčmi