Tradičnému klubu pomáha s návratom: Bolelo by ma srdce, keby sa tu futbal nehral

Mário Macečko (vpravo).
Mário Macečko (vpravo). (Autor: Archív M. M.)
Peter Cingel|20. jan 2024 o 08:00

Je najlepším strelcom súťaže.

BARDEJOVSKÁ NOVÁ VES. O futbale v Bardejovskej Novej Vsi sme na Futbalnete už písali. Tradičný klub z "predmestia" Bardejova hrával štvrtú i tretiu ligu. Na futbalovej mape pôsobí od roku 1962.

V ligovom ročníku 2022/23 však do IV. ligy nenastúpil. Odmlka trvala len jeden rok. V Bardejovskej Novej Vsi to jednoducho bez futbalu nejde.

Skupina bývalých hráčov, funkcionárov a sponzorov vrátili ŠK Milénium 2000 na zelený trávnik. 

Jedným z bývalých hráčov, ktorý nemalou mierou prispel k návratu "BNV", aj keď len do najnižšej okresnej súťaže, je 34-ročný Mário Macečko.

Funkcionárčiť však nechce, obul kopačky, opäť obliekol dres vo farbách Milénia a vybehol na ihrisko.  

V Bardejove hrával prvú dorasteneckú ligu

"Začínal som v prípravke Partizána Bardejov, pokračoval v žiackych družstvách. Ako piatak som nastúpil do športovej triedy. Mojím trénerom bol Jozef Matej st., následne Milan Janiga, Marek Pavel a Stanislav Steranka a Jozef Matej ml.," opisuje svoje futbalové začiatky.

Mário Macečko.
Mário Macečko. (Autor: Archív M. M.)

"V doraste sme sa spojili s veľmi silným ročníkom 1988 a keďže na mojom poste bol pretlak, odišiel som na hosťovanie do Beloveže. Tam som bol pol roka a opäť som sa vrátil do Bardejova. Pod taktovkou Mariána Fabiána som hrával druhú a následne prvú dorasteneckú ligu," pokračuje.

"V najvyššej dorasteneckej súťaži sme hrávali pod vedením súčasného trénera A-mužstva Rastislav Kicu a následne nás trénovala dvojica Ľubomír Čekan a Gabriel Bocko."

Hrali s ním zaujímavé mená

V mládežníckych kategóriách sa vtedy v Bardejove objavilo niekoľko zaujímavých futbalistov.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Tradičnému klubu pomáha s návratom: Bolelo by ma srdce, keby sa tu futbal nehral