Po reorganizácii kvalita tretej ligy určite utrpí, myslí si tréner lídra skupiny Západ

Momentka zo zápasu Podkonice - Malacky.
Momentka zo zápasu Podkonice - Malacky. (Autor: FK Podkonice)
Titanilla Bőd|1. okt 2024 o 18:00

Nula v kolónke prehier dráždi súperov.

BRATISLAVA. V minulej sezóne skončili na 12. mieste. Káder v lete prešiel veľkou obmenou a mužstvo parádne zachytilo úvod súťaže.

FK Podkonice je jediným tímom III. ligy Západ bez prehry a po deviatich kolách a ôsmich odohratých zápasoch mu patrí prvá priečka v tabuľke.

Zverenci Marcela Turňu majú na konte šesť výhier a dve remízy a iba tri inkasované góly.

Brankár Július Nôta, ktorý prišiel do Podkoníc pred začiatkom sezóny, si udržal čisté konto vo všetkých vyhratých majstrovských stretnutiach.

Desať-jedenásť nových hráčov

„Prekvapili sme aj sami seba. Neočakávali sme až takýto výborný vstup do súťaže. V lete prišlo desať-jedenásť nových hráčov, budovali sme nový tím,“ povedal pre Sportnet tréner Marcel Turňa.

„Vytvoril sa veľmi dobrý kolektív, ktorý ťahá za jeden koniec povrazu. Podarilo sa nám vyskladať výborné mužstvo. Je to zmes starších, skúsených hráčov a mladých, ktorí nabiehajú do mužského futbalu,“ doplnil.

V III. lige Západ je netradične 17 účastníkov, teda nepárny počet. Podkonice mali v prvom kole voľno. V druhom zdolali Galantu 2:0, nasledovala remíza 2:2 s Belušou a následne séria piatich víťazstiev s celkovým skóre 10:0.

„Chvíľu trvalo, kým sa chalani zohrali, kým si to sadlo. Postupom času pochopili aj noví hráči princípové veci, ktoré náš systém obnáša a dokazujú to aj v zápasoch,“ zdôraznil tréner.

Remíza v Rači

V ostatnom 9. kole nastúpili Podkonice v nedeľu doobeda v Rači. Tá v predchádzajúcich piatich kolách tiež neinkasovala, ale vyhrala iba raz a zaknihovala si štyri bezgólové remízy.

Body sa delili aj v zápase Rača – Podkonice, tentoraz po výsledku 1:1.

„Trochu sa na nás prejavila aj únava. Tréningový mikrocyklus nebol optimálny, postihli nás nejaké choroby. Dlhodobejšie nám chýba aj Ľuboš Kupčík. Aj dlhá cesta a skorší začiatok zápasu urobili svoje,“ zhodnotil zápas tréner Turňa.

„Prvý polčas nebol ideálny, súper získaval prevahu v poli, dostávali sme sa zbytočne pod tlak. Domáci nás predčili najmä v osobných súbojoch, na čo sme neboli v predchádzajúcich zápasoch zvyknutí,“ prezradil.

V druhom polčase podal jeho tím lepší výkon. „Urobili sme však taktickú chybu a inkasovali sme 72. minúte gól.

V majstrovských zápasoch sa stalo prvýkrát, že sme inkasovali ako prví. To nami trochu otriaslo, ale chalanom slúži ku cti, že sme nezložili zbrane,“ vravel kouč Podkoníc.

V závere zápasu jeho tímu vyšla kolmá akcia a Michal Mózer v 88. minúte vyrovnal.

„Remíza je vzhľadom na priebeh zápasu spravodlivá,“ skonštatoval.

Zviazané nohy či uletené krídla?

Celkovo so sezónou panuje v Podkoniciach zatiaľ spokojnosť.

„Zápasy majú náboj a elán. Chalanov to baví, a postupne sme sa vyštverali na prvé miesto tabuľky. Hráči chcú na sebe pracovať a vtedy aj nás trénerov o to viac teší robota,“ podčiarkol Marcel Turňa.

Pozícia lídra však môže byť aj zradná, niekomu môže zväzovať nohy.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Po reorganizácii kvalita tretej ligy určite utrpí, myslí si tréner lídra skupiny Západ