Škandál, podvod, hanba. Real Madrid je pobúrený zo žrebu Ligy majstrov

Futbalisti Realu Madrid.
Futbalisti Realu Madrid. (Autor: TASR/AP)
TASR|14. dec 2021 o 13:00

Spor medzi Realom a UEFA sa vyostril.

MADRID. Vedenie španielskeho futbalového klubu Real Madrid je podľa miestnych médií veľmi nahnevané z opakovania pondelňajšieho žrebu osemfinále Ligy majstrov.

Ten Realu pôvodne priradil portugalskú Benficu Lisanon, no na druhý pokus papierovo oveľa silnejšieho súpera - Paríž St. Germain.

Európska futbalová únia (UEFA) označila za vinníka chyby pri prvom žrebovaní externého dodávateľa softvéru. Uznala protesty Villarrealu, Atlética Madrid a Manchestru United a žreb zopakovala.

V tábore rekordného španielskeho majstra to vyvolalo vlnu nevôle a ostré reakcie, podľa denníka Marca padali v zákulisí slová ako škandál, podvod, hanba a neakceptovateľné.

Opakovaný žreb osemfinále Ligy majstrov.
Opakovaný žreb osemfinále Ligy majstrov. (Autor: SofaScore)

Jeden z riaditeľov klubu Emilio Butragueňo však pre médiá uviedol len to, že proces žrebu je "prekvapivý, poľutovaniahodný a veľmi ťažko pochopiteľný". Real zatiaľ neoznámil, či plánuje nejaké odvetné kroky.

Podľa Marcy pondelňajší škandál len vyostril už aj tak veľmi napäté vzťahy medzi Realom a UEFA, ktoré trvajú od plánovaného spustenia Superligy. Vznik súťaže najväčších európskych klubov dlhodobo presadzuje prezident klubu Florentino Pérez.

Po aprílovom oznámení jej spustenia sa na dvanásť klubov z Anglicka, Talianska a Španielska spustila vlna kritiky z radov národných líg a zväzov, ďalších klubov i fanúšikov a väčšina z nich nakoniec z projektu vycúvala.

Superliga mala byť priamy konkurent Lige majstrov. Okrem Realu nevystúpili z projektu len Barcelona a Juventus Turín. Informovala o tom agentúra dpa.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Liga majstrov»Škandál, podvod, hanba. Real Madrid je pobúrený zo žrebu Ligy majstrov