Spanilá jazda sa nezopakuje. Senzácia z minulého ročníka doplatila na kliatbu druhého polčasu

Futbalisti ŠK ODEVA Lipany po zápase s MFK Zemplín Michalovce.
Futbalisti ŠK ODEVA Lipany po zápase s MFK Zemplín Michalovce. (Autor: Facebook ŠK ODEVA Lipany)
Svjatoslav Dohovič|10. okt 2024 o 07:45

Nikéligista rozhodol o postupe po polminúte druhého polčasu.

LIPANY. V minulej sezóne senzačne postúpili do semifinále, v tejto končia už v treťom kole.

Treťoligové Lipany aj v zápase s Michalovcami potvrdili, že pohárové súboje im svedčia a hoci vypadli po prehre 0:2, rozhodne neboli ľahkým súperom.

Potvrdili tak dobrú formu z treťoligovej súťaže, v ktorej aktuálne ťahajú sériu troch víťazstiev v rade.

„Uhrali sme kvalitný a dobrý zápas z našej strany, hráčom nemôžeme nič vyčítať. Pri všetkej skromnosti sme mohli v polčase minimálne jedna nula vyhrávať.

Také šance by sme mali premieňať. Je to mladý hráč, nezvládol to. Či to bolo aj vinou terénu to neviem,“ začal hodnotenie pohárového zápasu tréner Lipian Štefan Mihalík

Hovoril o situácii v prvom polčase, keď 19-ročný Marián Fedor išiel sám na michalovského brankára Ivana Tiurina a v stopercentnej šanci prestreli bránku.

Pritom to už bola druhá veľká šanca domácich po tom, čo v prvej štvrťhodine dokázali ustáť úvodný nápor Michaloviec.

Kliatba prvých minút po prestávke

Michalovská lavička v prestávke reagovala na vývoj zápasu. V trojnásobnom polčasovom striedaní prišli na ihrisko hráči, ktorí zvyčajne nastupujú v základnej zostave a už po tridsiatich sekundách po peknej akcii poslal hostí do vedenia Yushi Shimamura.

„Našou bolesťou sú začiatky druhých polčasov. Takmer v každom majstrovskom zápase do piatich minút po prestávke inkasujeme. Aj dnes sme na to doplatili.

Pritom hráčov stále v kabíne upozorňujeme, že musia od začiatku hrať jednoducho.

Dostali sme zbytočné góly, ale na druhej strane musíme byť aj objektívni k súperovi, vyhral zaslúžene, ale my sme mu k tomu vrchovatou mierou pomohli,“ povzdychol si tréner Mihalík.

Vyrovnanie mal na hlave Marcel Vysočan, ale napokon minul michalovskú bránku a keď na druhej strane po hodine hry v podobnej situácii stopér Martin Bednár po štandardnej situácii hlavou zvýšil na dvojgólový rozdiel, bolo o zápase rozhodnuté.

„Ťažko povedať, prečo sa nám to deje. Nechcem hľadať výhovorky,“ povedal o zlých vstupoch do druhých polčasov Vysočan a pokračoval aj o svojej nepremenenej šanci:

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Spanilá jazda sa nezopakuje. Senzácia z minulého ročníka doplatila na kliatbu druhého polčasu