Sevilla vyrovnala z kontroverznej penalty. Tragikomédia, vraví expert

Bulharský rozhodca Georgi Kabakow nariaďuje spornú penaltu.
Bulharský rozhodca Georgi Kabakow nariaďuje spornú penaltu. (Autor: TASR/AP)
Ivan Mriška|30. sep 2021 o 07:00

VfL Wolfsburg remizoval s FC Sevilla 1:1.

WOLFSBURG. Fanúšikovia po záverečnom hvizde pískali. Zápas Ligy majstrov medzi Wolfsburgom a FC Sevilla poznačil kontroverzný moment.

Zdalo sa, že ide o bežný súboj v šestnástke. Taký, akých sú v zápase desiatky. Hlavný rozhodca Georgi Kabakow z Bulharska však odpískal pokutový kop.

Nemá to s futbalom nič spoločné

Domáci Josuha Guilavogui navyše päť minút pred koncom po druhej žltej karte putoval predčasne pod sprchy.

„Tragikomédia, ktorá nemá s futbalom nič spoločné. Nerozumiem, ako funguje systém VAR, keď toto je penalta,“ komentoval v štúdiu Nova Sport expert a bývalý československý reprezentant Pavel Kuka.

Skúsený Ivan Rakitič jedenástku premenil. Zariadil ňou remízu 1:1.

„Nechápem. Dnes je prvý deň, keď používali rozhodcovia systém VAR? Je mi ľúto, čo sa stalo. Toto sa nemôže pískať,“ cituje web seattletimes.com slová záložníka Wolfsburgu Maximiliana Arnolda.

„Josuha neurobil nič zlé. Zasiahol loptu a vyčistil priestor. Nohu nemal kam dať. Keď máte v hrsti tri body a tesne pred koncom sa stane toto, je to nepríjemné,“ vravel pre sportschau.de Renato Steffen, strelec jediného gólu Wolfsburgu.

Najskôr lopta, potom zásah

Nemecké médiá hovoria o veľkej chybe rozhodcu, ktorý mal ich klub poškodiť. „Josuha Guilavogui trafil najskôr loptu a až potom holennú časť Erika Lamelu. Penalta sa preto pískať nemala,“ píše rtl.de

„Kontroverzný pokutový kop,“ dodáva faz.net

Wolfsburg sa ujal vedenia krátko po zmene strán. Bol to jeho prvý domáci zápas v Lige majstrov po vyše piatich rokoch.

Pre pandemické opatrenia ho však sledovalo len 11 733 divákov. Tí mali výbornú náladu a na ihrisko hádzali konfety. Na konci však preklínali rozhodcu.

„Po góle sme boli príliš pasívni. Bojovali sme však vášnivo, chceli sme súpera zdolať. Prišlo ale sklamanie a získali sme len bod,“ dodal Steffen.

Wolfsburg chcel výhru

Nemci v zápase spálili viacero dobrých šancí. Bod sa im rozhodne málil.

„S výsledkom nie som spokojný. Za výkon sme si zaslúžili výhru,“ vravel po zápase tréner Wolfsburgu Mark van Bommel.

Hostia z Andalúzie boli s výsledkom spokojní.

„Ťažký zápas proti fyzicky silnému mužstvu. Nezačali sme dobre, preto to bolo ťažšie. Neboli sme dobrí na lopte, čo musíme do budúcna zlepšiť.

Hrať Ligu majstrov mimo domáceho prostredia a proti nemeckému tímu je náročné. Získali sme však bod, čo sa počíta,“ dodal pre televíziu Sevilla FC tréner hostí Julen Lopetegui.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Liga majstrov»Sevilla vyrovnala z kontroverznej penalty. Tragikomédia, vraví expert