Má skúsenosti z prvej ligy, na jar povedie Šamorín. Pred súťažou mám rešpekt, tvrdí

Tréner Juraj Ančic.
Tréner Juraj Ančic. (Autor: TASR - Radovan Stoklasa)
Titanilla Bőd|3. jan 2023 o 10:00

Jurajovi Ančicovi je filozofia klubu blízka.

Novým trénerom FC ŠTK 1914 Šamorín sa stal JURAJ ANČIC. 41-ročný tréner dlhé roky pôsobil v Trenčíne, pracoval s mládežou, bol asistent trénera a napokon v jarnej časti sezóny 2021/2022 viedol AS ako hlavný tréner. Hoci s tímom takmer vybojoval účasť v európskych pohároch, klub s ním v spolupráci nepokračoval.

Ančic v Šamoríne preberie miesto po Michalovi Kurucovi, ktorý ŠTK viedol od začiatku roka 2021. Zimná príprava Šamorínčanov odštartuje 9. januára, v rámci nej druholigista odohrá sedem prípravných zápasov, so Zlatými Moravcami, Mosonmagyaróvárom, Trnavou, Pohroním, Trenčínom, Račou a Šaľou.

Tréner Ančic v rozhovore priblížil svoje ambície a očakávania v novom pôsobisku.

Šamorín sa momentálne nachádza na siedmom mieste druhej ligy. Čo čakáte od vášho angažmánu v tomto klube?

Pre mňa je to zaujímavá možnosť. Sám o sebe ma zaujíma ten projekt, prepojenie s Dunajskou Stredou. Je tam veľa kvalitných hráčov, aj mladých, aj skúsenejších. Budem sa snažiť pomôcť tímu celkovo, ale aj hráčom individuálne.

Bol by som rád, ak by sme napredovali, ak by sme dosahovali minimálne také výsledky ako na jeseň. Samozrejme, rád by som do toho vložil aj nejaké to „svoje“, čím som sa prezentoval počas trénerskej kariéry.

Priblížite rokovania s vedením klubu v Šamoríne?

Rokovali sme cez sviatky. Vízia klubu je mi blízka, takže nebol problém všetko zosúladiť.

Ako bude vyzerať váš realizačný tím?

Je to ešte v štádiu riešenia. Malo by sa to skompletizovať v najbližších dňoch.

Viete už, ako bude v praxi fungovať spolupráca s Dunajskou Stredou, keďže Šamorín je farma DAC?

Ešte neviem všetky detaily. Mám nejaké informácie, ale musím to sám zažiť na vlastnej koži, ako táto spolupráca bude vyzerať. Viem, že talentovaní hráči by mali dostávať priestor u nás v Šamoríne, aby sa časom mohli posunúť do áčka Dunajskej Stredy.

Mal by som užšie spolupracovať s trénerom DAC Adriánom Guľom, aj s novým technickým riaditeľom Marekom Zahorčákom.

Spomínali ste, že by ste do toho rád vložili niečo „svoje“. Aký futbal od vás teda môžu očakávať fanúšikovia?

Som tréner, ktorý má rád útočný futbal a ktorý je zameraný na detail. Veľmi rád pracujem s hráčmi, s mladými i so skúsenejšími.

V dospelom futbale je výsledok dôležitý, ale ja považujem za veľmi dôležitý aj rozvoj hráčov, aby dokázali napredovať každým tréningom a zápasom.

Túto trénerskú víziu som napĺňal odvtedy, čo som bol v Trenčíne, či už v mládežníckych kategóriách alebo pri áčku ako asistent a naposledy aj ako hlavný tréner. Myslím si, že sa nám to spolu s hráčmi aj s realizačným tímom darilo.

Ako ste strávili posledných šesť mesiacov, keď ste boli bez angažmánu?

Snažil som sa vzdelávať, zdokonaľoval sa v angličtine a chodil som do školy, keďže finišujem s Pro licenciou. Úloh bolo naozaj veľa, takže som sa nenudil až tak, ako som si pôvodne myslel. Ale som rád, že som naspäť a opäť môžem robiť to, čo ma baví.

Ako ste prežívali, že v Trenčíne ste nemohli pokračovať v rozrobenej práci, hoci na jar bol tím veľmi úspešný a vo finále baráže o účasť v európskych pohároch takmer zdolal DAC?

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Má skúsenosti z prvej ligy, na jar povedie Šamorín. Pred súťažou mám rešpekt, tvrdí