Logo aj názov klubu je takmer totožné. Mucha žiada prešetriť VSS Košice

FK VSS Kočice malo pri zániku viacero nevyplatených pohľadávok.
FK VSS Kočice malo pri zániku viacero nevyplatených pohľadávok. (Autor: TASR)
Martina Janíková|28. nov 2017 o 16:12

V septembri vznikol nový klub, z pôvodného názvu vypadlo FC.

BRATISLAVA. V máji si futbalisti FC VSS Košice vybojovali postup do Fortuna ligy. V predstihu si zabezpečili prvenstvo v II. lige a po dvoch rokoch sa mal elitný slovenský futbal hrať opäť aj v Košiciach.

Situácia sa však zdramatizovala. VSS Košice nesplnil podmienky pre účasť vo Fortuna lige a jeho miesto v najvyššej súťaži zaujala Nitra.

Košice mali opäť štartovať v druhej lige. Nestalo sa tak. Klub oznámil 27. júna koniec činnosti. Zanikol seniorský tím a zrušili sa i mládežnícke výbery.

Nahradí ich Barca

Dvojnásobný slovenský majster, päťnásobný víťaz Slovenského pohára a prvý slovenský zástupca v Lige majstrov v septembri však ohlásil svoj návrat. Z názvu klubu vypadlo FC a novovzniknutý tím zaujal víziou i logom.

"V súčasnosti má VSS Košice dvanásť mládežníckych družstiev, ktoré štartujú v súťažiach pod hlavičkou FK Košice-Barca. O takmer 250 mládežníkov sa v našom klube stará dvanásť profesionálnych trénerov," píše sa na oficiálnom webe klubu vsskosice.sk.

I keď v prípade nového klubu VSS Košice nejde o obnovenie činnosti známeho košického klubu, môže doplatiť na nevyrovnané záväzky svojho predchodcu. Informáciu priniesol portál sport.sk.

Mucha žiada nástupníctvo

Bývalý slovenský reprezentačný brankár Ján Mucha teraz už ako šéf Únie futbalových profesionálov (ÚFP) poslal výkonnému výboru Slovenského futbalového zväzu žiadosť o preskúmanie faktického nástupníctva nového VSS Košice. Celú žiadosť si môžete prečítať tu >>

Ak by sa nástupníctvo potvrdilo, nový klub by musel po svojom mestskom predchodcovi prevziať aj všetky záväzky. Išlo by najmä o dlžoby voči futbalistom.

"V máji 2017 sa na nás obrátilo množstvo členov ÚFP pôsobiacich v klube FC VSS Košice z dôvodu, že klub si voči nim dlhodobo neplnil a neplní základné povinnosti uhrádzania mesačnej odmeny riadne a včas," napísal Mucha v žiadosti.

"Do pozornosti ÚFP sa nedávno dostali informácie, na základe ktorých sa obnovuje značka klubu VSS Košice a to spôsobom, ktorý môže smerovať k faktickému nástupníctvu medzi pôvodným klubom FC VSS Košice a „novým“ klubom „VSS Košice,“ doplnil Mucha.

Niekdajší brankár Evertonu či Slovana Bratislava žiada o potvrdenie faktického nástupníctva VSS Košice aj preto, že logo i názov klubu sú takmer rovnaké, ako mal jeho predchodca. Čiastočne sa zhoduje aj personálne obsadenie v manažmente, realizačnom tíme a v hráčskom kádri v rôznych vekových kategóriách.

Prípadov skrachovaných klubov na Slovensku bolo v ostatnom období viac. V sezóne 2016/2017 odstúpila počas prebiehajúceho ročníka z Fortuna ligy Myjava a pred začiatkom aktuálnej sezóny zmizla z futbalovej mapy aj Banská Bystrica.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Logo aj názov klubu je takmer totožné. Mucha žiada prešetriť VSS Košice