Holandsko
Holandsko
EURO 2024
06.07.2024, Vyraďovacia fáza | Štvrťfinále
2 - 1
0:1
Turecko
Turecko

Holandsko nebude chýbať v semifinále, nádeje Turecka potopil vlastný gól

Futbalisti Holandska oslavujú gól v zápase s Tureckom na EURO 2024
Fotogaléria (16)
Futbalisti Holandska oslavujú gól v zápase s Tureckom na EURO 2024 (Autor: TASR/AP)
Sportnet, TASR|6. júl 2024 o 22:54 (aktualizované 7. júl 2024 o 07:20)

Futbalisti Holandska dnes zdolali Turecko vo štvrťfinále na EURO 2024, pozrite si priebeh a konečný výsledok.

EURO 2024 - štvrťfinále

Holandsko - Turecko 2:1 (0:1)

Góly: 70. De Vrij, 76. Müldür - 35. Akaydin.

Rozhodcovia: Turpin – Danos, Pages (všetci Fr.), ŽK: Simons, Ake, Van Dijk - Tosun, Montella (mimo ihr.), ČK: Yildirim (mimo ihr.)

Diváci: 70 091

Holandsko: Verbruggen - Dumfries, De Vrij, Van Dijk, Ake (73. Van De Ven) - Schouten, Simons (87. Zirkzee), Reijnders (73. Veerman) - Bergwijn (46. Weghorst), Depay (87. Frimpong), Gakpo

Turecko: Günok - Müldür (82. Celik), Ayhan (89. Kilicsoy), Akaydin (82. Tosun), Bardakci, Kadioglu - Yilmaz, Özcan (77. Yokuslu), Calhanoglu, Yildiz (77. Aktürkoglu) - Güler

DÜSSELDORF. Futbalisti Holandska sa stali poslednými semifinalistami EURO 2024 (ME vo futbale 2024). V sobotňajšom štvrťfinálovom zápase zvíťazili v Berlíne nad Tureckom 2:1

V súboji o finále sa stretnú s Anglickom v stredu 10. júla v Dortmunde o 21:00 h. Druhú semifinálovú dvojicu tvoria Španielsko a Francúzsko.

Pre Holanďanov to bude prvé semifinále na ME od roku 2004 a celkovo šieste.

Fotogaléria zo zápasu Holandsko - Turecko vo štvrťfinále EURO 2024

Priebeh zápasu Holandsko - Turecko na EURO 2024

I. polčas

Prvý polčas nepriniesol veľa gólových príležitostí, no odštartoval sľubnou šancou Depaya, ktorý sa predral k zakončeniu, ale lopt poslal nad bránku.

Turkom sa darilo eliminovať ofenzívne hrozby súpera, ktorému v prvom dejstve nedovolilo ani jednu strelu na bránku. V 35. minúte išli Turci do vedenia, keď Akaydin hlavičkou zužitkoval center Gülera - 0:1.

II. polčas:

Turecký mladík Güler mohol v 56. minúte zvýšiť náskok svojho tímu, no z priameho kopu trafil iba do pravej žrde. Holanďania sa snažili prevziať iniciatívu, no prekonať tureckú defenzívu bol pre nich dlho problém. Po hodine hry však vyvinuli tlak, ktorý vyústil do vyrovnania.

Holandský brankár Verbruggen najskôr podržal svoj tím po strele Yildiza spoza šestnástky a krátko na to obranca De Vrij hlavou zakončil center Depaya - 1:1.

Holanďania pokračovali v aktivite a po prízemnom centri Dumfriesa si obranca Müldür strelil vlastný gól v obrannom zákroku - 2:1.

V 85. minúte mohli Turci zužitkovať zmätok v obrane Holandska, nepokrytý Aktürkoğlu však váhal s dorážkou a napokon trafil iba obrancu súpera. Holandský brankár v závere podržal svoj tím pri veľkej šanci Bardakciho.

Hlasy po zápase

Virgil Van Dijk, kapitán Holandska: "Dnes sme znovu museli vydať zo seba maximum a otočiť nepriaznivý stav. Som hrdý na náš tím a na všetkých hráčov. Zápas sme začali dobre, ale defenzíve sme boli nedôrazní. Strácali sme jednoduché lopty. Neskôr sme si povedali, že musíme ostať pokojní a využiť šance. Na ME si chceme splniť náš spoločný sen, teraz sme k tomu o krok bližšie."

Salih Özcan, stredopoliar Turecka: "Sme veľmi smutní, ťažko sa mi hľadajú slová. Cítime silné emócie. Ďakujeme našim fanúšikom za úžasnú podporu, ktorú sme od nich dostali."

Ronald Koeman, tréner Holandska: "Museli sme trpieť, no na takomto turnaji nie sú ľahké zápasy. Hráči vydali zo seba všetko, bol to skutočne emotívny duel. Ukázali veľké srdce. Niekedy nám to kritici vyčítajú, že práve to nás odlišuje od iných tímov. No dnes hráči ukázali obrovské srdce, najmä po inkasovanom góle a v druhom polčase nechali na ihrisku všetko. Postup do semifinále je pre našu krajinu niečo špeciálne."

Hakan Calhanoglu, kapitán Turecka: "Nezačali sme druhé dejstvo najlepšie a stratili sme náskok. Po druhom inkasovanom góle sme začali nakopávať dlhé lopty dopredu. Nevyšlo to, žiaľ, také veci sa stávajú. Je pre nás česť, že sme sa dostali až takto ďaleko."

Pavúk EURO 2024 (ME vo futbale)

Nachádzate sa tu:
Domov»EURO 2024»Holandsko nebude chýbať v semifinále, nádeje Turecka potopil vlastný gól