Galatasaray má podmienečne uzavretý štadión, fanúšikovia hádzali predmety

Futbalisti Galatasaray Istanbul.
Futbalisti Galatasaray Istanbul. (Autor: TASR/AP)
SITA|23. apr 2022 o 15:10

Ak počas najbližších dvoch rokov priaznivci tureckého tímu porušia podmienku, Galatasaray príde o časť kapacity svojho štadióna.

BRATISLAVA. Turecký futbalový klub Galatasaray Istanbul má od Európskej futbalovej únie (UEFA) podmienečne uzavretú časť štadióna za nevhodné správanie sa fanúšikov v odvetnom zápase osemfinále Európskej ligy 2021/2022 proti španielskemu FC Barcelona.

Priaznivci domáceho kolektívu sa previnili hádzaním predmetov na hraciu plochu, za čo Turci dostali pokutu 20-tisíc eur a spomenutú podmienku. Informácie priniesol oficiálny web UEFA.

Ak počas najbližších dvoch rokov priaznivci tureckého tímu porušia podmienku, Galatasaray v jednom súťažnom zápase v pohárovej Európe príde o časť kapacity svojho štadióna.

Konkrétne pôjde o priestory Východnej tribúny s kapacitou približne 3000 miest určených pred domácich fanúšikov. Práve v uvedenom priestore došlo v marcom súboji k incidentu.

V spomenutej odvete osemfinále EL hráči z Istanbulu prehrali doma 1:2 a keďže u súpera remizovali 0:0, do štvrťfinále postúpil FC Barcelona. Katalánci neskôr vypadli s nemeckým Eintrachtom Frankfurt.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Európska liga»Galatasaray má podmienečne uzavretý štadión, fanúšikovia hádzali predmety