Viac divákov ako v najvyššej súťaži. V treťoligovom derby dal gól aj trénerov syn

Gólová radosť hráčov FTC Fiľakovo.
Gólová radosť hráčov FTC Fiľakovo. (Autor: Alexander Mede)
Titanilla Bőd|19. aug 2024 o 17:35

Futbalisti Fiľakova zdolali Lučenec.

FIĽAKOVO. Novohradské derby III. ligy Východ medzi FTC Fiľakovo a MŠK Novohrad Lučenec lákalo fanúšikov z oboch miest aj zo vzdialenejšieho okolia.

Domáci pred slušnou návštevou 810 divákov zdolali okresného rivala 4:1, pričom najlepším hráčom hostí bol brankár Tomáš Jenčo, ktorý chytil aj jedenástku.

Štyria z Dukly

Na fiľakovskom štadióne bolo oveľa viac ľudí, ako na ligovom zápase medzi Trenčínom a Banskou Bystricou, ktorý na neutrálnom ihrisku v Skalici videlo iba 123 divákov. Nechýbalo veľa a vo Fiľakove by prekonali aj návštevu stretnutia Podbrezová – Skalica, na ktoré prišlo 867 fanúšikov.

Od začiatku novej sezóny je Fiľakovo farmou Banskej Bystrice, tentoraz za treťoligistu nastúpili štyria hráči z Dukly: brankár Michal Lukáč a hráči v poli Bernard Petrák, Gabriel Demian a Adam Brenkus.

Práve Brenkus otvoril skóre v 18. minúte. Po približne polhodine hry kopali domáci pokutový kop, no skúsený Jenčo vystihol smer strely legionára z Venezuely Jeana Carrena.

„Myslel som si, že tá chytená jedenástka nás to trochu naštartuje a nakopne,“ vravel po zápase tréner Lučenca Tomáš Boháčik.

Gól syna bol bonus

Opak bol však pravdou. V 36. minúte skóroval aj Otari Kvernadze a tri minúty pred prestávkou dal gól utešenou strelou spoza šestnástky aj Nikolas Ádám.

Pre 17-ročného hráča to bol prvý zásah medzi mužmi Fiľakova v súťažnom zápase. Na lavičke sa objímal s kolegami jeho otec, tréner Ivan Ádám.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Viac divákov ako v najvyššej súťaži. V treťoligovom derby dal gól aj trénerov syn