Ružomberok rozšíril trénerský tím. Do mužstva pribudla aj trojica hráčov

Futbalisti MFK Ružomberok.
Futbalisti MFK Ružomberok. (Autor: TASR)
SITA|7. jún 2022 o 12:02

Prvé prípravné stretnutie odohrajú Ružomberčania 15. júna proti Humennému.

RUŽOMBEROK. Futbalisti MFK Ružomberok odštartovali prípravu na sezónu 2022/2023 prvým spoločným tréningom.

Úradujúci vicemajstri najvyššej slovenskej súťaže majú na programe štyri prípravné stretnutia, dve z nich odohrajú počas sústredenia v Rakúsku.

Presne o mesiac čaká na Ružomberčanov dvojzápas prvého predkola Európskej konferenčnej ligy UEFA, svojho súpera spoznajú 14. júna.

Len pár dní po odvete v EKL, cez víkend 16. a 17. júla, by mali začať nový ročník Fortuna ligy.

"Príprava bude krátka. Musíme sa dobre pripraviť na prvé predkolo. Krátkodobý cieľ bude to, aby sme ho zvládli. Zameriame sa hlavne na herné a systémové veci," uviedol hlavný tréner "ruže" Peter Struhár, citoval ho oficiálny klubový web.

V kádri mu pribudli stredopoliari Adam Morong zo Serede a Adam Tučný z Trenčína, zatiaľ čo Michal Dopater sa vrátil z hosťovania v Bardejove.

"Sme spokojní. Manažment v klube spravil veľmi dobrú robotu. Ak nám vyjdú ešte nejaké mená, ktoré máme vytipované, tak budem veľmi spokojný," doplnil kouč Ružomberka.

Struhár má nového člena aj vo svojom realizačnom tíme, z dorastu prišiel do A-mužstva videoanalytik Marek Herčut.

"Tohtoročná príprava bude podobná tej vlaňajšej, ale bude o to ľahšia, že už sme si prešli tými vecami. Teraz sme ich možno trošku vyšperkovali tým, že sme prehodili obsahovú stránku jednotlivých tréningov, ale myslím si, že tam budú trošku detailnejšie veci s tým, že sa nám zväčšil realizačný tím a tým pádom budeme môcť lepšie pracovať.

Prichádza k nám Marek, takže sa veľmi tešíme, že rozloženie úloh a hráčov bude detailnejšie. Bude mať na starosti videoanalýzy, bude nám dávať údaje a bude zapojený do tréningového procesu," povedal tréner MFK.

Ružomberčania absolvujú prvé prípravné stretnutie v stredu 15. júna proti Humennému.

V dňoch 17. až 23. júna počas sústredenia v Rakúsku odohrajú zápasy proti domácemu tímu SKU Amstetten (18.6.) a nemeckému klubu Fortuna Düsseldorf (22.6.).

Vo štvrtok 30. júna privítajú na svojom štadióne poľský klub GKS Katovice. Presne o týždeň neskôr, 7. júla, nastúpia na úvodný duel EKL, odveta je na programe 14. júla.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Ružomberok rozšíril trénerský tím. Do mužstva pribudla aj trojica hráčov