Tisícka by bola paráda. Na pomoc prichádza hráč, ktorý má vyše sto ligových štartov

Futbalisti FKM Nové Zámky.
Futbalisti FKM Nové Zámky. (Autor: Facebook FKM Nové Zámky A)
Titanilla Bőd|12. okt 2023 o 08:00

Nové Zámky sú na čele IV. ligy ZsFZ.

NOVÉ ZÁMKY. V lete sa udiali v klube veľké zmeny. Prišlo nové vedenie, vymenil sa takmer celý hráčsky káder.

Po reštarte však FKM Nové Zámky funguje výborne. Po desiatich kolách vedie tabuľku IV. ligy ZsFZ a už sa teší na pohárový sviatok proti Michalovciam.

Michalovce sú favoritom

„Neviem, kedy nastúpilo naposledy ligové mužstvo v Nových Zámkoch v súťažnom zápase. Je to bonus najmä pre fanúšikov,“ uviedol pre Sportnet tréner Marián Süttö.

Stretnutie je naplánované na 25. októbra o 14.30. Tréner verí, že príde slušná návšteva.

Hoci Michalovciam sa v prvej lige nedarí podľa predstáv, a v predchádzajúcom kole prešli cez piatoligovú Rožňavu len s odretými ušami, Süttö sa nechce púšťať do špekulácií o možnom prekvapení.

„Michalovce dlhodobo hrajú najvyššiu súťaž, momentálne zmenili trénerov. My sme v štvrtej lige a oni v prvej, a už z toho vyjde, že súper je veľký favorit. Predpokladám, že Michalovce nič nepodcenia. Pre nás to bude výborný test, ligový súper našich hráčov určite prinúti k maximálnemu výkonu,“ zdôraznil tréner lídra štvrtej ligy.

Je typ kouča, ktorý je málokedy spokojný s výkonom svojho tímu, lebo si vždy všíma chybičky, čo sa dalo spraviť ešte lepšie.

„Po pohárovom stretnutí budem spokojný, ak príde veľa divákov. Veľa bude záležať aj od počasia. Ak by prišlo tisíc ľudí, bola by to paráda,“ uviedol.

Nové Zámky v prvom kole pohára vyhrali 1:0 v Tvrdošovciach, v druhom zdolali Kmeťovo 4:1 a v treťom vyradili treťoligové Kalinovo po výhre 4:2.

„Kalinovo je farma Podbrezovej, a tak nosní hráči v tretej lige Východ nemohli hrať. Vedel som, že Kalinovo je skúsené mužstvo, dobre sme sa však na nich pripravili, a zvládli sme to,“ vravel tréner Süttö.

Nový formát pohára si pochvaľuje. „Nič lepšie sa pre menšie kluby nemohlo stať. Je to vynikajúci nápad, že tie kluby, ktoré vidíte len v televízii, prídu k vám. Ja to veľmi vítam,“ zdôraznil skúsený kormidelník.

Vymenil sa celý tím

Futbal v Nových Zámkoch od leta prevzal František Sucharda, ktorý vedie aj hokejový klub a dostal ho z druhej slovenskej ligy do najvyššej súťaže.

Smelé plány má aj s futbalom.

„Pretože nie je mysliteľné, aby na futbal v dedinách prišlo viac divákov ako v Nových Zámkoch. Verím, že je len otázka času, kedy budeme mať na futbale tisíc priaznivcov,“ povedal v nedávnom rozhovore pre Sportnet Sucharda.

Nové Zámky skončili v minulej sezóne na štrnástom mieste v III. lige Západ. Za sezónu získali iba deväť bodov.

„Nemali sme vtedy konkurencieschopné mužstvo. V kolektívnom športe sú také etapy, keď nie všetko sadne,“ skonštatoval tréner Süttö a dodal, že sa nerád vracia do minulosti.

V lete mal na starosti kompletnú prestavbu kádra. Prakticky sa vymenilo celé mužstvo.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Tisícka by bola paráda. Na pomoc prichádza hráč, ktorý má vyše sto ligových štartov