Bránil hviezdy Tottenhamu, obrana Košíc s ním šliape. Problém je inde

Michal Hamuľak (č. 21) sa zdvíha z trávnika a čaká na verdikt rozhodcu. Bola z toho červená karta.
Michal Hamuľak (č. 21) sa zdvíha z trávnika a čaká na verdikt rozhodcu. Bola z toho červená karta. (Autor: facebook FK Humenné/Ladislav Vasilenko)
Daniel Dedina|21. aug 2022 o 09:15

Košice nevyužili v Humennom dlhú presilovku.

HUMENNÉ. „Príďte radšej v predstihu," avizovala facebooková stránka humenského klubu pred druholigovým východniarskym derby proti FC Košice.

O zápas bol medzi divákmi značný záujem. Dorazila naň aj početná skupina košických fanúšikov, ktorá zaplnila takmer celý sektor hostí.

Zahanbiť sa nenechali ani domáci priaznivci, výsledkom čoho bola ďalšia štvorciferná divácka návšteva v druhej najvyššej súťaži (1 150).

Tá bola svedkom zásadného momentu už v polovici prvého polčasu. Domáci Michal Hamuľak v snahe hrať loptu zasiahol v sklze nohu Košičana Michala Joneca a zápas sa pre oboch skončil.

Zranený Jonec musel byť vystriedaný. Hamuľak najprv inkasoval žltú kartu, hlavný rozhodca Boris Marhefka však situáciu prehodnotil a útočníka Humenného vylúčil.

Tento moment mal hrať do karát favorizovaným hosťom. Na trávniku to však tak dlho nevyzeralo.

Bojoval, hádal sa a mohol rozhodnúť

Košickú prevahu o jedného hráča, ktorá s nadstaveným časom trvala vyše sedemdesiat minút, vo väčšine duelu cítiť nebolo. V nadstavenom času mohol dokonca kapitán Humenného Erik Streňo zabezpečiť svojmu tímu tri body. Ani on však bezgólové skóre nezmenil.

„Dostal som skvelú prihrávku od Jakuba Sedláčka a strašne ma mrzí, že som nedal gól. Bolo by to zadosťučinenie za odmakaný zápas. Chlapci išli na dno svojich síl, som na nich veľmi hrdý, ako to zvládli,“ chválil Streňo kolektívny výkon svojho tímu.

Aj on sám šiel v bojovnosti príkladom, na trávniku sa ocitol azda najčastejšie zo všetkých aktérov. Zároveň nezaprel svoju impulzívnu povahu. S protihráčmi i lavičkou súpera sa dostal do niekoľkých slovných prekáračiek.

 „Zápas bolel, tak ako bolí každý jeden. Je to kontraktný šport a súboje patria k tomu. Po zápase si podáme ruky a ideme ďalej,“ skonštatoval Streňo.

Erik Streňo napáda rozohrávku Košičana Jána Kriváka.
Erik Streňo napáda rozohrávku Košičana Jána Kriváka. (Autor: facebook FK Humenné/Ladislav Vasilenko)

Nevypracovali si dokopy nič

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Bránil hviezdy Tottenhamu, obrana Košíc s ním šliape. Problém je inde