Mrzí ma, ak si ľudia myslia, že amatéri zarábajú milióny, vraví kanonier nováčika

Filip Švéda.
Filip Švéda. (Zdroj: Archív F. Š., Autor: Stanislav Spáč)
Titanilla Bőd|23. jan 2024 o 08:30

Filip Švéda je najlepší strelec skupiny Juh V. ligy SsFZ.

BRATISLAVA, OSRBLIE. Pätnásť gólov v trinástich zápasoch. Taká je jesenná bilancia futbalistu TJ Partizán Osrblie Filipa Švédu, ktorý je najlepším strelcom skupiny Juh V. ligy SsFZ.

Osrblie ako nováčik je na vynikajúcom druhom mieste tabuľky, keď dalo spomedzi všetkých účastníkov najviac gólov, 42. Je to v priemere viac ako tri góly na zápas.

„Som spokojný s jesenným výkonom, poteší to. Za dobrú ofenzívu vďačíme celému tímu a máme aj dobrú obranu,“ vyhlásil pre Sportnet 26-ročný hráč.

Osrblie dostalo na jeseň 15 gólov, čo je štvrtý najnižší počet v súťaži.

Prvá prehra po roku

V závere jesennej časti utrpelo Osrblie prehru 1:3 v Málinci. „Bola to naša prvá prehra v majstrovskej súťaži po roku. Nejdem sa vyhovárať na rozhodcov, ale na juhu sa hrá ťažko. V prvom polčase mal dostať minimálne jeden ich hráč červenú kartu, nakoniec sme ju v druhom polčase dostali my. Ale desiati sme hrali lepší futbal ako jedenásti, takže sa netreba na nič vyhovárať. Bolo to zaváhanie, ale stále máme pred sebou ďalších trinásť zápasov,“ uviedol Filip Švéda.

Osrblie je na druhom mieste za Tomášovcami, na ktoré stráca iba jeden bod.

Švéda považuje za výhodu, že najťažších súperov v jarnej časti jeho tím privíta doma. Na jeseň Osrblie remizovalo v Tomášovciach 2:2, kým v Banskej Štiavnici získalo cenné víťazstvo 2:1. „Boli to najsilnejšie tímy a najnáročnejšie zápasy,“ poznamenal najlepší strelec.

Zaujímavosťou je, že prvé dva tímy súťaže sú nováčikovia.

„Náš tréner stále hovorí, že ideme od zápasu k zápasu. Chytili sme sa na začiatku. Z prvých päť kôl sme chceli mať dvanásť bodov, ale mali sme nakoniec trinásť, lebo sme neprehrali. Keď sa vyhráva a je pohoda, potom to už ide,“ prezradil kľúč k úspechu Filip Švéda.

Tu už každý vie hrať futbal

Vníma výkonnostný rozdiel medzi šiestou a piatou ligou. „Nevravím, že šiesta liga bola slabá, ale tam sme mali jednoznačne navrch. Síce sme skončili o bod za Breznom, ale našťastie sme išli vyššie. Podľa mňa sme si to zaslúžili,“ myslí si kanonier Osrblia.

Jeho tím v minulej sezóne obsadil druhé miesto v VI. lige C s úctyhodným skóre 95:28.

„V piatej lige už každý vie hrať futbal, veľa zápasov bolo dosť vyrovnaných,“ podotkol Švéda.

Vzhľadom na súčasné postavanie v tabuľke je namieste otázka, či by Osrblie lákala aj štvrtá liga.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Mrzí ma, ak si ľudia myslia, že amatéri zarábajú milióny, vraví kanonier nováčika