Pečovského tím proti bývalým ligistom Prešova. Dejisko finále pohára je známe

Viktor Pečovský.
Viktor Pečovský. (Autor: TASR)
Ivan Mriška|28. apr 2023 o 15:10

Hrať sa bude v stredu 17. mája od 17:00 h.

POPRAD. Kto vyhrá päťtisíc eur? To sa dozvieme v stredu 17. mája od 17:00 h v Národnom tréningovom centre v Poprade.

Vo finále Prezidentského pohára, súťaže víťazov všetkých oblastných líg naprieč Slovenskom, proti sebe nastúpia TJ ŠM Dulova Ves a MFK Bytča.

„Športová-technická komisia Slovenského futbalového zväzu schválila dejisko finále Prezidentského pohára 2022/23. Privíta ho Národné tréningové centrum v Poprade,“ informuje Slovenský futbalový zväz.

Pod Tatrami sa dozvieme úplne prvého držiteľa trofeje, pretože prvé dva ročníky boli pre pandémiu koronavírusu prerušené.

Hráči Dulovej Vsi, ktorí majú v tíme viacero bývalých hráčov Prešova.

V prvom kole vyradili FK Považská Sokoľ 7:0, v druhom FO Sokol Sitníky 7:1, následne zdolali ŠK Kuzmice 7:0 a v semifinále vyradili po penaltovom rozstrele OŠK Renop Liptovská Teplá – 1:1 a 4:2 na 11 m. 

„Keď sme sa dostali až do finále, chceme ho vyhrať. Proti nám bude stáť Bytča, čo je už mesto, majú tam hráčov so zázemím v Žiline.

Čaká nás ťažký zápas, ale verím, že ho zvládneme a na konci sa budeme tešiť my,“ po semifinálovom zápase pre Sportnet povedal tréner TJ ŠM Dulova Ves Michal Dubecký.

Futbalisti Bytče sa do stretnutia o trofej prebojovali cez TJ Priehrada Udiča 4:0, TJ Slovan Trenčianska Turná 2:0, FK Danubia Veľký Biel 0:0 a 4:3 na 11 m a v semifinále vystavili stopku FC Mosap Klasov 2:0.

„Je to pre nás veľký úspech, z ktorého sa úprimne tešíme. Pretože pred začiatkom súťaže sme deklarovali, že ju chceme vyhrať. Máme na to dostatočne silný a široký káder,“ uviedol tréner MFK Bytča Stanislav Lojdl.

Za Bytču nastupuje niekdajší reprezentant Slovenska Viktor Pečovský. 

„Len jeho prítomnosť na ihrisku nám dodáva sebadôveru. Nie je najmladší, ale má slušnú výkonnosť. Trénuje a udržuje sa v kondícii, čo je vidieť. Viktor je pre nás veľká posila,“ dodal.

Na snímke je Viktor Pečovský počas rozlúčky s MŠK Žilina.
Na snímke je Viktor Pečovský počas rozlúčky s MŠK Žilina. (Autor: TASR)

Právo štartovať v Prezidentskom pohári malo v tomto ročníku 38 víťazov ObFZ. V prípade nezáujmu majstrov, sa do súťaže mohli prihlásiť tímy, ktoré sa umiestnili na druhom mieste.

Do tohtosezónnej edície sa napokon zapojilo 32 klubov – dva z bratislavského, osem zo západoslovenského, jedenásť zo stredoslovenského a jedenásť z Východoslovenského futbalového zväzu. 

Víťaz Prezidentského pohára sa stáva držiteľom putovného pohára. Zároveň získa finančnú odmenu 5 000 eur, zdolaný finalista 2 500 eur.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Pečovského tím proti bývalým ligistom Prešova. Dejisko finále pohára je známe