Mali hrať štvrtú ligu, ale skončili. Teraz sú späť a chcú vrátiť klub tam, kam patrí

Futbalisti ŠK Milenium 2000 Bardejovská Nová Ves.
Futbalisti ŠK Milenium 2000 Bardejovská Nová Ves. (Autor: Peter Cingel)
Peter Cingel|23. aug 2023 o 19:20

Reštart začínajú v ôsmej lige, ktorú odštartovali suverénne.

BARDEJOVSKÁ NOVÁ VES. Futbalové ŠK Milénium 2000 Bardejovská Nová Ves by oslávilo šesťdesiatku v čase, keď sa tento tradičný klub, založený v roku 1962, odhlásil z najvyššej regionálnej súťaže. 

Tak ako takmer všetky futbalové kluby ŠK, počas svojej existencie vystriedal niekoľko názvov. Začínal ako TJ Družstevník Bardejovská Nová Ves. Od roku 2000 nesie súčasný názov. 

Bez futbalu dlho neboli

Novoveskí futbalisti hrávali Divíziu, 2. SNFL - sk. východ, IV. ligu VsFZ, aj III. ligu - sk. východ. V súťažnom ročníku 2022/23, po reorganizácii, mali hrať IV. ligu. Do tejto súťaže však nenastúpili.

Po návrate na futbalové ihriská (po skončení epidémie COVID a uvoľnení pomerov v športe) bol všeobecný nedostatok hráčov a BNV nemohla poskladať konkurencieschopný káder.

Po 60 rokoch sa teda na štadióne v tejto mestskej časti prestal hrať futbal dospelých. Po 60 rokoch futbalový ruch na útulnom malom štadióne s mimoriadne dobrým trávnikom utíchol.

Ku cti funkcionárom Milénia slúži to, že v neľahkých podmienkach udržali mládežnícke družstvá. 

Mário Jančošek.
Mário Jančošek. (Autor: Peter Cingel)

Bez futbalu však v mestskej časti Bardejova dlho nevydržali. Skupina ľudí okolo Mária Jančoška v spolupráci s prezidentom klubu Františkom Šottom st., sa pričinila o to, že futbalisti ŠK 2000 opäť vybehli na ligové trávniky.

Zatiaľ len v najnižšej okresnej súťaži, ktorou je ôsma liga, ale ambície sú vyššie. To však vyžaduje čas.

Financovanie klubu je zabezpečené

Mário Jančošek je odchovancom Partizána Bardejov. Prešiel žiackymi i dorasteneckými kategóriami a pôsobil aj v áčku. Neskôr sa rozhodol pre návrat „domov“ do Bardejovskej Novej Vsi.

Vyštudovaný telocvikár s doktorátom z Technickej univerzity v Košiciach je držiteľom trénerskej licencie UEFA A. V súčasnosti pôsobí ako manažér treťoligového Partizána Bardejov.

V drese BNV strávil vyše 10 rokov. Bol vychýreným strelcom. Kronikári pripísali na jeho konto 106 gólov. Vyzerá to tak, že úspešná séria môže pokračovať.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Mali hrať štvrtú ligu, ale skončili. Teraz sú späť a chcú vrátiť klub tam, kam patrí