Francúzsky jazdec F1 Jules Bianchi podľahol zraneniam

Takto mával francúzsky jazdec Jules Bianchi vlani v októbri pred Veľkou cenou Japonska. Práve počas nej utrpel vážne zranenia.
Takto mával francúzsky jazdec Jules Bianchi vlani v októbri pred Veľkou cenou Japonska. Práve počas nej utrpel vážne zranenia. (Autor: SITA/AP)
TASR|13. júl 2015 o 18:06

Som menší optimista, ako som bol dva či tri mesiace po nehode. V istom okamihu si musíte uvedomiť vážnosť situácie, tvrdil otec Julesa Bianchiho.

PARÍŽ. Francúzsky pilot formuly 1 Jules Bianchi podľahol v noci na sobotu zraneniam hlavy, ktoré utrpel pri havárii na minuloročnej Veľkej cene Japonska.

Informáciu oznámila jeho rodina na sociálnej sieti Twitter. Úmrtie 25-ročného jazdca neskôr potvrdil aj jeho tím Manor F1, píše agentúra AP.

"Jules tak ako vždy bojoval až do samého konca; dnes sa však jeho boj skončil. Cítime nesmiernu a nevýslovnú bolesť," uvádza sa v stanovisku jeho rodiny.

A Statement from the Bianchi Family Nice, FranceSaturday 18 July 201502.45hrs France 01.45hrs UK It is with deep...

Posted by Jules Bianchi Fan Club on Friday, 17 July 2015

Jazdec tímu Marussia skonal na klinike vo francúzskom meste Nice.

Už niekoľko hodín pred smrťou sa rodina francúzskeho pilota F1 vyjadrila, že zdravotný stav Julesa Bianchiho nedáva veľa dôvodov na optimizmus. Francúz havaroval ešte pred deviatimi mesiacmi na Veľkej cene Japonska.

"Pokrok by musel byť viditeľný počas prvých šiestich mesiacov. Už je to deväť, Jules sa neprebral a nerobí žiadne signifikantné pokroky," citoval internetový portál sport1.de jazdcovho otca Philippa.

Havária Julesa Bianchiho.

"Som menší optimista, ako som bol dva či tri mesiace po nehode. V istom okamihu si musíte uvedomiť vážnosť situácie," dodal Philippe Bianchi.

Dvadsaťpäťročný Francúz vyletel 5. októbra 2014 v japonskej Suzuke z mokrej trate a narazil do žeriavu. Pri nehode utrpel ťažké zranenie hlavy.

russia_f1_gp_auto_racing-7ade9a9c2975402_r9358_res.jpeg

Týždeň po Veľkej cene Japonska vzdali ostatní jazdci Julesovi Bianchimu podporu tým, že sa všetci chytili za ramená pred Veľkou cenou Ruska. FOTO - SITA/AP.

Nachádzate sa tu:
Domov»Formula 1»Francúzsky jazdec F1 Jules Bianchi podľahol zraneniam