Francúzsko na MS v hokeji 2024
Francúzsko
MS v hokeji 2024
21.05.2024, Skupina B
3 - 6
1:1, 2:3, 0:2
Nemecko na MS v hokeji 2024
Nemecko

Nemci zakončili skupinu víťazne, proti Francúzom museli trikrát otáčať

Zákrok Philippa Grubauera pri streleckom pokuse Kevina Bozona v zápase Francúzsko - Nemecko na MS v hokeji 2024.
Fotogaléria (20)
Zákrok Philippa Grubauera pri streleckom pokuse Kevina Bozona v zápase Francúzsko - Nemecko na MS v hokeji 2024. (Autor: TASR/AP)
Sportnet, TASR|21. máj 2024 o 14:56 (aktualizované 21. máj 2024 o 15:15)

Hokejisti Nemecka dnes zdolali Francúzsko na MS v hokeji 2024, pozrite si priebeh a konečný výsledok.

MS v hokeji 2024 - skupina B

Francúzsko - Nemecko 3:6 (1:1, 2:3, 0:2)

Góly: 17. Claireaux (Addamo, Perret), 22. Rech (Boudon, Chakiachvili), 27. Treille (T. Bozon, Guebey) - 20. Michaelis (Kahun, Ehliz), 26. Kälble (Stachowiak, Peterka), 32. Stachowiak (Reichel), 32. Kastner (Michaelis, Szuber), 42. Stachowiak, 45. Reichel (Sturm, Pföderl)

Rozhodcovia: Ch. Holm (Švéd.), HRONSKÝ (SR) – Hynek (ČR), Lundgren (Švéd.), vylúčení: 8:2 na 2 min, navyše: Tiffels (Nem.) 5+DKZ za narazenie na mantinel, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0

Diváci: 9109

Francúzsko: Papillon (45. Junca) – Guebey, Auvitu, Cantagallo, Chakiachvili, Llorca, Crinon, Thiry – K. Bozon, Bellemare, Treille – Bertrand, Boudon, Rech – Claireaux, Addamo, Perret – Dair, Colomban, T. Bozon – Bruche

Nemecko: Grubauer – Wissmann, J. Müller, Szuber, M. Müller, Wagner, Kälble, Fohrler, Ugbekile – Peterka, Stachowiak, Reichel – Kahun, Sturm, Tiffels – Pföderl, Michaelis, Ehliz – Ehl, Kastner, Tuomie

OSTRAVA. Hokejisti Nemecka zvíťazili v utorok vo vyvrcholení základnej fázy B-skupiny na MS v hokeji 2024 nad Francúzskom 6:3.

Francúzi v dueli trikrát viedli, no duel nedotiahli do šťastného konca. V skupine B obsadia siedmu priečku so ziskom štyroch bodov.

Američanom stačí získať proti Lotyšom dva body, aby si zabezpečili postup z druhého miesta. Lotyšsko potrebovalo získať plný počet bodov, aby si udržalo šancu na postup, a tak tento duel priťahoval aj pozornosť slovenského výberu.

Mužstvo Craiga Ramsayho čakal od 20.20 h súboj už s istým víťazom "béčka" Švédskom a Slovákom stačil bod na zaistenie postupu zo štvrtej priečky.

Slováci môžu skončiť aj tretí, ak zdolajú Švédov a Američania získajú maximálne bod s Lotyšmi.

Francúzi nazbierali v skupine štyri body, v "béčku" obsadili predposlednú siedmu pozíciu a na turnaji skončili na 14. mieste.

Pozrite si kompletný program šampionátu, výsledky a tabuľky.

Tabuľka skupiny B na MS v hokeji 2024

Z = zápasy, V = Výhry, VP = Výhry po predĺžení, PP = Prehry po predĺžení, P = Prehry, B = Body

Priebeh zápasu Francúzsko - Nemecko na MS v hokeji 2024

Fotogaléria zo zápasu Francúzsko - Nemecko na MS v hokeji 2024 (skupina B)

I. tretina:

Prvýkrát sa skóre zmenilo v 17. minúte, keď peknú prihrávku Addama zužitkoval nekompromisne Claireaux a poslal Francúzov do vedenia.

To však trvalo iba necelé dve minúty a ešte pred prestávkou dokázal vyrovnať Michaelis.

II. tretina:

Prostredná časť hry patrila Nemcom, súpera výrazne prestrieľali v pomere 20:5, no napriek tomu doťahovali dvakrát nepriaznivý stav 1:2 aj 2:3.

V polovici zápasu sa Nemci oklepali a nerozladil ich ani neuznaný vyrovnávajúci presný zásah Peterku.

V 31. minúte sa presadil Stachowiak a favorita poslal do vedenia už o 22 sekúnd neskôr prvýkrát v stretnutí Kastner.

III. tretina:

Nemci ešte v treťom dejstve pridali ďalšie dva góly, ktoré strelili Stachowiak a Reichel.

Hlasy po zápase

Enzo Guebey, obranca Francúzska: "Mali sme naozaj dobrý začiatok, ale hrali sme dva zápasy za 24 hodín, čo bolo cítiť v nohách. Na začiatku to bolo pre nás jednoduchšie, ale súper mal dva dni voľna a ku koncu bol rozdiel oveľa väčší. Prehrali sme na turnaji veľa zápasov. Myslím si však, že sme hrali celkom dobre. Musíme pokračovať a zostať sústredení na olympijskú kvalifikáciu."

Maksymilian Szuber, obranca Nemecka: "Začali sme pomaly, ale v druhej tretine sme boli agresívnejší. Sme radi, že sme získali tri body. Keď sa obzrieme späť, nie vždy ide o výsledky. Máme snahu byť lepší v každom zápase. Tešíme sa na vyraďovaciu fázu, no chceme byť ako tím konzistentnejší. Ak sa nám to podarí, myslím si, že môžeme vyhrať ďalšie stretnutia."

Nachádzate sa tu:
Domov»MS v hokeji 2024»Nemci zakončili skupinu víťazne, proti Francúzom museli trikrát otáčať