Vo Fortuna lige nastala kuriózna situácia, striedať musel rozhodca

Michal Šášky|7. nov 2020 o 17:25

Zástavku zobral do rúk Ziemba.

Zranený rozhodca Dušan Hrčka: fotogaléria

7.11.2020

MICHALOVCE. V zápase 13. kola Fortuna ligy medzi domácimi Michalovcami a majstrovským Slovanom Bratislava nastal kuriózny moment.

Prvé striedanie v zápase prišlo už po desiatich minútach.

Nenastalo však ani v jednom mužstve. Z ihriska musel zísť asistent rozhodcu Dušan Hrčka.

Ten sa v 9. minúte zranil, keď sa pošmykol na mieste, kde sa zo zeme vysúva umelé zavlažovanie. Kľakol si na zem s bolestivým výrazom v tvári a vyžiadal si lekársku pomoc.

Následne odkrivkal s výronom členka do útrob štadióna.

Jeho zástavku si zobral do rúk štvrtý rozhodca Peter Ziemba, ktorý patrí medzi najobsadzovanejších hlavných arbitrov v súťaži.

O stretnutí sa hovorilo už pred hlavným hvizdom, v domácom tíme sa totiž objavilo viacero pozitívnych prípadov na ochorenie Covid-19.

Keďže v tíme figuruje viac ako trinásť negatívne testovaných futbalistov vrátane aspoň dvoch brankárov, podľa Manuálu Únie ligových klubov sa musel zápas odohrať v riadnom termíne.

Tréner Jozef Majoroš musel preto na lavičku nominovať viacero dorastencov. V základnej zostave nastúpil aj iba 19-ročný stredopoliar Lukáš Lukčo, ktorý doteraz nazbieral vo Fortuna lige iba dva desaťminútové štarty. Po polčase bol vystriedaný.

Slovan napokon zvíťazil na Zemplíne 2:0 a dostal sa na čelo tabuľky Fortuna ligy. Líder z Dunajskej Stredy totiž doma s Pohroním len bezgólovo remizoval.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Vo Fortuna lige nastala kuriózna situácia, striedať musel rozhodca