Milanič skončil na lavičke Slovana, nahradil ho Weiss

Vladimír Weiss starší.
Vladimír Weiss starší. (Autor: REUTERS)
Sportnet, SITA, TASR|4. máj 2021 o 09:07

Informovala o tom RTVS.

BRATISLAVA. Slovinský tréner Darko Milanič skončil na lavičke ŠK Slovan Bratislava. Podľa informácii RTVS sa jeho nástupcom stal niekdajší tréner slovenskej reprezentácie Vladimír Weiss starší. 

Klub to však zatiaľ oficiálne nepotvrdil.

"Do Slovana sa takmer po desiatich rokoch vracia historicky najúspešnejší slovenský tréner Vladimír Weiss. Už zajtra by mal viesť úradujúceho majstra v semifinálovej odvete Slovnaft Cupu proti Banskej Bystrici," informoval o tom facebookový profil Šport v RTVS.

Vo svojej úspešnej trénerskej kariére už Weiss raz Slovan viedol. V sezóne 2011/2012 ho doviedol do skupinovej časti Európskej ligy, v ktorej však jeho zverenci získali len jeden bod za bezgólovú remízu s Parížom St. Germain. 

Predtým bol s národným tímom Slovenska účastníkom majstrovstiev sveta v JAR 2010 a tiež skupinovej fázy Ligy majstrov 2005 s Artmediou Petržalka. Naposledy pôsobil ako tréner reprezentácie Gruzínska.

Prenikol s ňou až do finále baráže o EURO 2020. Tento rok dostal Cenu Jozefa Vengloša pre trénera roka 2020.

Darko Milanič strávil v pozícii hlavného trénera Slovana Bratislava necelý rok. Začiatkom septembra minulého roka nahradil Jána Kozáka mladšieho, ktorý pri mužstve skončil pre neuspokojivé výkony.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Slovensko»Milanič skončil na lavičke Slovana, nahradil ho Weiss