Fortuna liga: Slovan vyhral šláger kola, Trenčín zdolal 2:0

Slovanista Tamás Priskin (vpravo) prekonáva brankára Trenčína Igora Šemrinca.
Slovanista Tamás Priskin (vpravo) prekonáva brankára Trenčína Igora Šemrinca. (Autor: TASR)
Sportnet|27. feb 2016 o 17:39

Pre obhajcov titulu Trenčanov je to len druhá prehra v tomto súťažnom ročníku.

TRENČÍN. Šláger úvodu futbalovej jari na Slovensku vyznel pre hráčov Slovana Bratislava. "Belasí" v sobotu popoludní v rámci 20. kola Fortuna ligy v Trenčíne zdolali hráčov domáceho AS 2:0, keď o výsledku rozhodli už v prvom polčase.

V 8. min si po chybe domácich na prihrávku Róberta Vitteka nabehol František Kubík a pomedzi nohy brankára Igora Šemrinca otvoril skóre.

Štyri minúty pred koncom prvého dejstva sa zasa individuálne zaskvel maďarský reprezentant Tamás Priskin. Vo vnútri šestnástky sa elegantne zbavil Petra Kleščíka a ľavačkou obstrelil Šemrinca - 0:2.

20160227_tn24_4rs2106328218_r4297.jpg

Brankár Slovana Ján Mucha. FOTO - TASR

Toto skóre sa už do konca stretnutia napriek snahe domácich nezmenilo. Slovan predviedol v Trenčíne takticky vyspelý a kolektívny výkon, ktorý mu stačil na dôležité 3 body, hoci na rohové kopci domáci dominovali 12:0.

Pre obhajcov titulu Trenčanov je to len druhá prehra v tomto súťažnom ročníku, slovanisti si pripísali trináste víťazstvo a náskok AS na čele tabuľky skorigovali zo 7 na 4 body.

Uchovali si teda reálne šancu na zisk majstrovského titulu.

Podbrezová, Ružomberok a Trnava tiež vyhrali

Do boja o záchranu namočení futbalisti Podbrezovej začali súťažnú jar úspešne. Na domácom trávniku v sobotu zdolali hostí zo Senice 1:0.

Tri body im priniesla doslova posledná akcia zápasu, keď sa v siedmej minúte nadstaveného času ľavačkou do lopty oprel argentínsky legionár Pablo Podio a volejom spoza šestnástky rozhodol o tom, že tri body zostanú na Horehroní.

Podbrezovčania vďaka štvrtému víťazstvu v sezóne poskočili v tabuľke z jedenástej na desiatu priečku pred Michalovčanov. Seničania klesli zo siedmej na ôsmu pozíciu.

Góly skúsených hráčov Mareka Saparu a Miloša Lačného rozhodli o víťazstve Ružomberka 2:0 na trávniku Zlatých Moraviec.

V 49. min Lačný zužitkoval centrovanú loptu Michala Faška na úvodný gól zápasu. O 19 minút neskôr exreprezentant Sapara z priameho kopu dal výsledku konečnú podobu - 0:2. V domácom drese sa nepresadil topkanonier jesene Léandre Gael Tawamba Kana.

Oba tímy boli pred zápasom susedmi v tabuľke na deviatom a ôsmom mieste, po ňom si Liptáci polepšia - posunú sa pred Seničanov na 7. priečku.

ftblzmrb270216nr2328227.jpg

Leandre Tawamba zo Zlatých Moraviec (vľavo) a Antonín Rosa z Ružomberka. FOTO - TASR

Zverenci Ladislava Pecka majú v jarnej časti vyššie ambície ako len pohyb v bezpečných vodách stredu tabuľky.

Futbalisti Spartaka Trnava zvíťazili na trávniku nováčika MFK Zemplín Michalovce 1:0. Jediný gól stretnutia strelil v 57. min David Depetris.

Argentínsky bývalý kanonier Trenčína, ktorý má aj slovenské občianstvo, dorazil do siete loptu vyrazenú brankárom domácich Mariánom Kelemenom.

Bola to jediná väčšia šanca hostí v zápase a Trnavčania ju využili. Zároveň tým odplatili Michalovčanom šokujúcu septembrovú domácu prehru 0:1.

Zemplínčanov môžu mrzieť najmä dve veľké šance v prvom polčase, ktoré mali Martin Koscelník a Michal Hamuľak. Stretnutie sa hralo pred vyše 4000 divákmi.

Fortuna liga - 20. kolo:

AS Trenčín - ŠK Slovan Bratislava 0:2 (0:2)

Góly: 8. F. Kubík, 41. Priskin, ŽK: 28. Schet, 79. M. Šulek - 85. Milinkovič, rozhodovali: Sedlák - Brendza, D. Hrčka

AS Trenčín: Šemrinec - M. Šulek, Kleščík, Udeh (46. Lawrence), Madu Kingsley - Koolwijk - Guba (46. Maierhofer), Rabiu, Bero, Schet (57. Kalu) - Van Kessel

Slovan: Mucha - Pliatsikas, Saláta, Sekulič, Zreľák - Simovič, De Kamps (64. Scott) - Priskin, F. Kubík (73. Savičevič), Milinkovič - Vittek (82. Crnkič)

Martin Ševela (tréner Trenčína): "Na prvé jarné kolo sme sa dôsledne pripravovali. Štart do zápasu sme mali celkom dobrý, až sme urobili jednu chybu a súper má brejkových hráčov, ktorí dokážu využívať takéto šance. V prvom polčase sme mali aj my šance, ale realizácia nebola taká, akú sme si predstavovali, čo nás stálo lepší výsledok. Súper vedomí si svojho náskoku hral rozumne v bloku a spoliehal sa na kontry. Z výsledku sme sklamaní, ale prehry patria k futbalu."

Nikodimos Papavasiliou (tréner Slovana): "Bol to veľmi ťažký zápas proti veľmi silnému súperovi. Celý tím musel tvrdo pracovať od prvej minúty. Hráči sa sústredili celý zápas. Takticky to bol veľmi dobrý zápas, čo odzrkadľuje výsledok. Poďakovanie patrí aj fanúšikom, v takýchto ťažkých zápasoch ich potrebujeme, aby boli dvanástym hráčom."

ZŠ Šport Podbrezová - FK Senica 1:0 (0:0)

Gól: Gól: 90.+ Podio. Rozhodoval: Chmura, ŽK: Kostelný, Turňa Leško, Hladík, Morong, Čunta, 1012 divákov

Podbrezová: M. Kuciak - L. Djordjevič, Kostelný, Krivák, Turňa - Kochan, P. Vajda, Podio, Peševski (71. R. Duda) - Rendla, Šafranko (85. Sabler)

Senica: Šulla - Čunta, Mehremič, P. Pavlík, Kontár - Hušek - Hladík, Morong (90.+ Komara), Hromada (60. Klec), Šmehyl (84. J. Dolný) - Leško

Dušan Vrťo, tréner Senice: "Nemám veľmi čo hodnotiť. Prehrali sme 0:1 a v podstate sa zopakovalo to, čo vlani v Ružomberku v prvom zápase. Malo to podobné aspekty. Neviem, či je výsledok spravodlivý, pretože gól sme dostali v 97. minúte. Som už pri futbale zhruba štyridsať rokov, ale nastavovať sedem minút som nevidel poriadne dlho. Možno v Anglicku, ale v našej lige taký zápas asi ani neuvidíme. Malo sa nastavovať šesť minút a dostali sme gól v siedmej minúte. Neboli sme pritom upozornení, že by sa malo nastavovať ďalšia minúta. Sme teda sklamaní. Veríme že ďalší zápas zvládneme. Uvidíme, či aj s Hromadom, ktorý sa zranil po likvidačných zákrokoch súpera na neho."

Marek Fabuľa, tréner Podbrezovej: "Som so zápasom veľmi spokojný. Držali sme celý opraty tohto stretnutia v našich rukách a snažili sme sa prevaliť veľmi dobre organizovanú obranu hostí. Chlapci nechali všetko na ihrisku. Vyzdvihol by som kolektívny výkon. Veľmi sme potrebovali toto víťazstvo, tešíme sa z neho. Vyhrali sme bitku, nie vojnu. Jar ešte bude náročná. Navyše terén u nás je ťažký, veľmi obtiažne sa na ňom hrá kombinačný futbal." Podstatné je, že tri body zostali doma.

FC ViOn Zlaté Moravce - MFK Ružomberok 0:2 (0:0)

Góly: 49. Lačný, 68. Sapara. Rozhodoval: Valášek, ŽK: Kuzma - J. Maslo, Faško, Zošák. 876 divákov.

Zlaté Moravce: P. Kováč - Majkič, Pintér, Jhonnes Marques de Souza, Kupec - M. Perišič, D. Školník, Bariš (69. M. Kuzma), Orávik (75. F. Bamba), Rejdovian (60. Slančík) - Tawamba Kana

Ružomberok: Tofiloski - P. Maslo, J. Maslo, A. Rosa, Boszorád - Sapara (73. Ďubek), M. Nagy - Gál-Andrezly, Zošák, Faško (61. A. Kučera) - Lačný (82. Jakubko)

Libor Fašiang, tréner Zlatých Moraviec: "Po prvom polčase by som nepovedal, že dnes prehráme. V úvode druhého polčasu sme však inkasovali rýchly gól a následne druhý gól zabezpečil hosťom tri body. Škoda, že sme nedali aspoň kontakntý gól. Je ťažké nepostaviť najlepšieho strelca súťaže, aj keď prišiel prakticky len v piatok večer."

Ladislav Pecko, tréner Ružomberka: "Prišli sme uhrať dobrý výsledok, ale prvý polčas tomu príliš nenasvedčoval. Cez prestávku sme si v kabíne niečo povedali. Po zmene strán sme dali rýchly gól a potom sme hru už kontrolovali. Tešíme sa z troch bodov, ale už sa musíme pripravovať na ďalší zápas."

MFK Zemplín Michalovce - Spartak Trnava 0:1 (0:0)

Gól: 57. Depetris. Rozhodoval: Marhefka, ŽK: Vernon - Kadlec, Schranz, Čonka, 4135 divákov

Michalovce: Kelemen - Peres, Chubutia, Vernon, Sviarčinskij (83. Bayón) - Grič, Sedlák (66. Savvidis), Kunca, Lukič, Koscelník - Hamuľák

Spartak: Kamenár - Čonka, Tóth, Horník, Kadlec Baéz, Jež (89. Bello) - Mikovič, Schranz, Halilovič (73. També) - Depetris (82. Mihálik)

Stanislav Griga, tréner Michaloviec: "Bol to vyrovnaný zápas. Tak ako sme ho prehrali, sme ho mohli vyhrať. Rozhodli naše nepremenené šance, ktorých sme mali viac ako súper. Chlapci bojovali, dreli, no chýbalo nám šťastie v koncovke."

Ivan Hucko, tréner Trnavy: "Bol to bojovný zápas o jednom góle, ktorý sa podarilo spraviť nám. Na tom teréne, aký bol, sa dalo hrať ťažko futbal. Bola to viac-menej taká nakopávaná a nám jedna lopta padla do bránky."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Fortuna liga: Slovan vyhral šláger kola, Trenčín zdolal 2:0