Chobot sa dlho v Slovane nezdržal, nahradí Hrnčára v Zlatých Moravciach

Marián Chobot.
Marián Chobot. (Autor: fcvion.sk)
Sportnet|22. jún 2021 o 12:35

V Slovane Bratislava ostane ako kmeňový hráč.

ZLATÉ MORAVCE. Dvadsaťjedenročný krídelník Marián Chobot patril v Nitre medzi najtalentovanejších mladíkov a opory tímu.

Po finančných problémoch klubu pod Zoborom však ešte na jar prikývol na ponuku zo Slovana, kam mohol odísť po lete ako voľný hráč. Kontrakt mu začne platiť 1. júla.

Slovenský mládežnícky reprezentant ale najbližšiu sezónu na Tehelnom poli nezačne. Na hosťovanie odchádza do Zlatých Moraviec, kde nahradí odchovanca Slovana Davida Hrnčára, ktorý sa naopak zapojil do prípravy v Bratislave.

Informovali o tom oba kluby na svojich webových stránkach. 

"Pre rozvoj potenciálu mladých futbalistov je najdôležitejšie pravidelne hrávať a zbierať zápasové minúty. ŠK Slovan Bratislava, Marián Chobot a FC ViOn Zlaté Moravce našli v súčasnosti priaznivé riešenie pre všetky zúčastnené strany," písal Slovan, ktorý len v pondelok predstavil ako posilu do krídelných priestorov Jaroslava Zmrhala.

Rýchlonohý ľavý krídelník si v drese FC Nitra pripísal 69 ligových zápasov, v ktorých nastrieľal sedem presných zásahov a pridal štyri asistencie.

„Mám skvelé pocity. Naozaj sa na všetko teším – na chalanov, kabínu. Rovnako na súťažné stretnutia, pretože už si ani nepamätám, kedy som naposledy nastúpil na ihrisko (úsmev). Som rád, že som tu. Verím, že pomôžem klubu a tiež sebe. Zo zázemia som milo prekvapený,“ cituje web ViOn-u Mariána Chobota.

Marián Chobot.
Marián Chobot. (Autor: fcvion.sk)

Dvanásťnásobný reprezentant Slovenska v mládežníckych kategóriách debutoval vo Fortuna lige pred dvomi rokmi, naposledy hral ešte v marci. V Nitre pre nevyplatenie mzdy predčasne skončil.

V príprave s mužstvom Zlatých Moraviec je od pondelka, zatiaľ trénuje len individuálne.

„Po odchode Hrnčára a dlhodobom zranení Kovaľa bolo pre nás prioritou posilnenie sa v krídelných priestoroch. Hľadali sme ľaváka, čo sa nám podarilo,“ vyjadril sa generálny manažér Zlatých Moraviec Marek Ondrejka.

Sme veľmi radi, že rokovania so Slovanom boli rýchle. Dôležité bolo, že všetky strany mali o tento transfer záujem,“ dodal.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Slovensko»Chobot sa dlho v Slovane nezdržal, nahradí Hrnčára v Zlatých Moravciach