V Slavii hral štvrťfinále Európskej ligy, prestúpil do Serie A. Prišiel nahradiť Mohu

Jaromír Zmrhal a Ivan Kmotrík mladší.
Jaromír Zmrhal a Ivan Kmotrík mladší. (Autor: skslovan.com)
Sportnet, SITA|22. jún 2021 o 10:30

Slovan Bratislava získal nového krídelníka.

BRATISLAVA. Jaromír Zmrhal bol na začiatku úspešnej éry Slavie Praha. Získal s ňou dva tituly a v sezóne 2018/2019 zažil nezabudnuteľnú cestu Európskou ligou, ktorá sa skončila až vo štvrťfinále.

Do Slovana Bratislava prichádza s motiváciou opäť dosiahnuť európsky úspech. V tíme by mal nahradiť krídelníka Mohu, ktorý tím opustil koncom minulej sezóny.

Na štadióne nebol prvýkrát

Na Tehelnom poli už raz hral. Bolo to v júni 2019 v zápase o Pohár Ferdinanda Daučíka.

Slovan vtedy pred 5950 divákmi nad Slaviou zvíťazil 3:2, pričom Jaromír Zmrhal prihrával Tomášovi Součkovi na prvý gól Slavie.

"Najčastejšie hrávam na ľavom krídle, v Mladej Boleslavi som mal aj iné úlohy, keď sa hralo na päť obrancov. Kedysi som hral aj v strede zálohy, ale to bolo ešte dávno, v začiatkoch v Slavii. Som krajný záložník, ľavý alebo pravý, keďže som ľavák, tak radšej hrám zľava,“ uviedol Jaromír Zmrhal v rozhovore na oficiálnom webe ŠK Slovan Bratislava.

V sezóne 2018/2019 dal v skupinových zápasoch Európskej ligy v drese Slavie víťazné góly v dueloch proti Girondins Bordeaux a Zenitu Petrohrad. Vo vyraďovacej fáze zažil postup cez Sevillu či dvojzápas s Chelsea.

"V Slovane mám najvyššie ambície. Je lepšie pozerať sa čo najvyššie. Začíname skoro, pôjdeme od zápasu k zápasu, a budeme sa snažiť každý vyhrať. Uvidíme, kam sa dostaneme. Chcem si so Slovanom opäť zahrať v Európskej lige alebo v podobnej súťaži," skonštatoval 15-násobný český reprezentant.

Prikývol na ponuku zo Serie A

V lete 2019 to bol veľký prestup, keď Zmrhal ako odchovanec Slavie zamieril do talianskej Brescie, ktorá bola vtedy účastníkom Serie A.

S Bresciou zažil zostup do druhej ligy, no aj tento angažmán mu niečo dal.

"V Taliansku som sa naučil reč, pôsobenie v Brescii mi dalo nový rozhľad o tom, že futbal nie je všade rovnaký. Prichádzal som tam ako ľavý krídelník, no snažili sa ma prerobiť na niečo medzi stredným záložníkom a ľavým krídlom, čomu som sa úplne nedokázal prispôsobiť," povedal novic v Slovane, ktorý by mal zastávať pozíciu na kraji zálohy.

"Taliansky futbal je veľmi o taktike, dokonca až tak, že keď mal ľavý stopér loptu, tak mi presne určili miesto, kde musím byť, bez ohľadu na to, či som bol obsadený alebo voľný. Bol som naučený hľadať si voľné priestory, čiže toto mi robilo asi najväčší problém. Snažil som sa prispôsobiť, ale sa to veľmi nepodarilo. Získal som však nové skúsenosti a nový rozhľad, že možno nie každá liga mi svedčí," dodal.

Teší sa na pohárovú Európu

Slovan o dva týždne čaká prvý zápas novej sezóny, keď v kvalifikácii Ligy majstrov vyzve írsky Shamrock Rovers. K dispozícii už bude aj Zmrhal, ktorý podpísal kontrakt na dve sezóny.

"Veľmi sa teším, snáď budem mať čas zoznámiť sa s tímom a chalanmi. Rovnako sa teším na Shamrock. Už je to pár rokov, čo som takýto zápas nehral, takže si to chcem oživiť a verím, že to zvládneme.

Slovenská liga je trochu podobná našej českej, Slovan má krásny nový štadión, získava tituly, má ambície. To všetko ma prilákalo. Verím, že Slovanu pomôžem a moje výkony sa budú podobať tomu, čo som odohral v Slavii alebo zatiaľ naposledy v Boleslavi," podotkol na záver ambiciózny Čech.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Slovensko»V Slavii hral štvrťfinále Európskej ligy, prestúpil do Serie A. Prišiel nahradiť Mohu