Pre súperov chcú byť menej čitateľní. Remíz už bolo dosť, hovorí Haspra

Na snímke hlavný tréner Ružomberka Ján Haspra.
Na snímke hlavný tréner Ružomberka Ján Haspra. (Autor: TASR)
TASR|11. feb 2021 o 16:40

Tréner MFK Ružomberok reaguje aj na odchody opôr.

RUŽOMBEROK. Futbalisti MFK Ružomberok majú za sebou prípravu na jarnú časť Fortuna ligy 2020/2021, do ktorej vstúpia zo šiesteho miesta tabuľky.

Cieľom Liptákov v zostávajúcich štyroch kolách základnej časti je minimálne udržať sa na tejto pozícii, ktorá by im garantovala účasť v skupine o titul.

"Celú prípravu sme absolvovali v domácich, celkom slušných podmienkach. Všetky plány, ktoré sme mali, boli splnené úplne do bodky.

Mužstvo odohralo päť prípravných stretnutí, s výsledkami lepšími i horšími, čo platilo aj o hernej kvalite. Veď na to sú takéto zápasy, aby sa mužstvo zlepšovalo," povedal hlavný kouč MFK Ján Haspra.

V príprave skúšali nové herné systémy

Ružomberok v sobotu privíta majstrovský Slovan, potom vycestuje do Zlatých Moraviec, ďalej sa doma stretne so Senicou a na záver základnej časti si zmeria sily s domácou Žilinou.

"Sú to zápasy s veľmi kvalitnými súpermi. Treba v nich byť bodovo úspešní, ak sa chceme dostať do hornej šestky, čo je náš hlavný cieľ. Musíme sa zbaviť doterajšej ťarchy remíz, tých už bolo dosť," odkryl najbližšie priority Haspra.

Problémom môže byť veľa zranených hráčov. 

"Vyplynulo to buď z tvrdosti v samotných stretnutiach alebo z veľkého nasadenia na tréningoch. V príprave sme skúšali aj nové herné systémy, lebo chceme byť pre súperov menej čitateľní," doplnil Haspra. 

Odchody kľúčových hráčov 

Pod Čebraťom nedošlo k žiadnym väčším nákupom. Do mužstva prišli mladíci - 19-ročný Oliver Luterán z Popradu a o dva roky mladší Jakub Luka zo Žiliny.

Naopak, tím opustili traja kvalitní hráči - brankár Matúš Macík (Sigma Olomouc), Matúš Kmeť (AS Trenčín) a Ladislav Almási (FC Achmat Groznyj).

"Tieto odchody sú veľmi bolestivé, nič iné nám ale nezostáva, len sa s nimi vyrovnať a nahradiť ich novými chlapcami. Krajčírik má všetky predpoklady, aby stopercentne nahradil Macíka. Či sa to podarí, ukáže až budúcnosť. Je to však kvalitný gólman a výborný človek," podotkol Haspra. 

Ružomberský tréner Ján Haspra.
Ružomberský tréner Ján Haspra. (Autor: TASR)

Suverénne najskúsenejším mužom v kabíne MFK je kapitán Ján Maslo, ktorý prednedávnom oslávil 35. narodeniny.

"V kádri máme veľa mladých hráčov, no je tam aj stredná generácia. Káder je vhodne poskladaný, pričom noví chalani sa rýchlo aklimatizovali. V Ružomberku však nikdy nebol problém v šatni.

Mladíci ešte potrebujú nabrať nejaké skúsenosti v mužskom futbale a verím, že pre mužstvo budú prínosom. Sme dobrý kolektív, čo potrebujeme potvrdiť aj na ihrisku a dostať sa do prvej šestky," poznamenal Maslo.

Súčasný káder MFK Ružomberok

Brankári: Jakub Červeň, Tomáš Frühwald, Ivan Krajčírik

Obrancovia: Alexander Mojžiš, Ján Maslo, Mário Mrva, Matej Madleňák, Matej Čurma, Lukáš Kojnok, Jakub Luka

Stredopoliari: Oliver Luterán, Jakub Rakyta, Dalibor Takáč, Matej Kochan, Adrián Macejko, Marek Zsigmund, Timotej Múdry, Dávid Filinský, Dalibor Takáč, Adam Brenkus, Peter Ďungel, Tomáš Kubík

Útočníci: Martin Regáli, Tomáš Bobček, Štefan Gerec, Rastislav Kružliak, Martin Boďa


Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Pre súperov chcú byť menej čitateľní. Remíz už bolo dosť, hovorí Haspra