Rabiu je po operácii. Ševela verí, že ukáže očakávanú kvalitu

Ibrahima Rabiu (vľavo) absolvoval operáciu.
Ibrahima Rabiu (vľavo) absolvoval operáciu. (Autor: SITA)
SITA|28. nov 2017 o 17:36

Cítil som, že nedokážem dať tímu sto percent, pretože členok ma stále obmedzoval, povedal Ibrahim Rabiu.

BRATISLAVA. Nový tréner futbalistov ŠK Slovan Bratislava Martin Ševela sa v zostávajúcich jesenných dueloch slovenskej Fortuna ligy 2017/2018 proti AS Trenčín a MFK Ružomberok musí zaobísť bez nigérijského stredopoliara Ibrahima Rabiua.

Dvadsaťšesťročný stredopoliar v uplynulých dňoch vo Viedni podstúpil menšiu operáciu ľavého členka, zdravotná indispozícia ho trápila dlhší čas. Informuje o tom web Slovana.

Rabiu: Členok ma stále obmedzoval

"Veľa sme o tom diskutovali s trénerom. Cítil som, že nedokážem dať tímu sto percent, pretože členok ma stále obmedzoval. Som presvedčený, že bolo lepšie ísť teraz na operáciu, aby som na jar bol stopercentne fit," povedal Rabiu a pokračoval:

"Riadim sa pokynmi lekárov. Teraz mám ešte na programe oddych, potom mi vyberú stehy a budem ľahko cvičiť. Predpokladám, že v horizonte dvoch týždňov začnem s riadnymi rehabilitáciami a budem individuálne trénovať.

Neviem sa dočkať zimnej prípravy, do ktorej naskočím naplno s mužstvom. Urobím maximum, aby som sa na jar vrátil silnejší, lepší a aby som pomohol Slovanu v boji o majstrovský titul.

To je to jediné, čo ma teraz zaujíma a motivuje." Slovan figuruje v tabuľke na 4. mieste, má sedembodové manko na vedúci FC Spartak Trnava.

Ševela: Problém nebudeme tlačiť pred sebou

Rozhodnutie o operácii odobril aj Martin Ševela. "Aj my, tréneri, sme videli, že od Ibrahima to nie je to, čo potrebujeme. Hľadali sme príčinu, prečo to nie je tak, ako by sme z jeho strany chceli.

Verím, že v januári sa začne akási nová éra Ibrahima, v ktorej ukáže kvalitu, ktorú od neho očakávame.


Martin Ševela, tréner Slovana

Pri rozhovore sa Ibrahim sťažoval na bolesti v oblasti členka. Preto sme sa rozhodli, že problém nebudeme tlačiť pred sebou, ale budeme ho riešiť artroskopickou operáciou.

Urobili sme rozhodnutie teraz, aby bolo dodržané obdobie rekonvalescencie, ktorá zaberie štyri až šesť týždňov. Cieľ je taký, aby bol Ibrahim schopný v januári nastúpiť do zimnej prípravy zdravý a stopercentný.

Potrebujeme ho stopercentného, preto sme toto všetko podstúpili. Verím, že v januári sa začne akási nová éra Ibrahima, v ktorej ukáže kvalitu, ktorú od neho očakávame," skonštatoval tréner ŠK Slovan, ktorý tohto Nigérijčana viedol aj v AS Trenčín.

Podpísal štvorročný kontrakt

Rabiu prišiel do Slovana počas letného prestupového obdobia z belgického KAA Gent za milión eur, čím sa stal najdrahším hráčom prichádzajúcim do najvyššej slovenskej súťaže.

S vedením Slovana podpísal štvorročný kontrakt. Rabiu v Gente nenaplnil očakávania a v uplynulej sezóne odohral iba štyri stretnutia. Prešiel aj Sportingom Lisabon, Celticom Glasgow či PSV Eindhoven.

Prestížny magazín World Soccer ho v roku 2007 zaradil do elitnej päťdesiatky nádejných talentov vedno s Garethom Balom, Sergiom Agüerom, Ángelom Di Maríom či Karimom Benzemom.

V spomenutom poradí predstihol napríklad Toniho Kroosa, Mesuta Özila či Ivana Rakitiča.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Rabiu je po operácii. Ševela verí, že ukáže očakávanú kvalitu