Na gól majstra sveta odpovedal hráč z lavičky. DAC skončil v lige opäť druhý

Milan Corryn (vpravo) v súboji so Zsoltom Kalmárom vo februárovom zápase medzi Trenčínom a DAC
Milan Corryn (vpravo) v súboji so Zsoltom Kalmárom vo februárovom zápase medzi Trenčínom a DAC (Zdroj: TASR, Autor: Radovan Stoklasa)
Titanilla Bőd|16. máj 2021 o 00:10

Trenčín vyrovnal proti Dunajskej Strede v nadstavenom čase.

TRENČÍN. Keď nastupovali na zápas, už vedeli, že ich matematická šanca na titul sa prakticky rozplynula. V čase začiatku stretnutia Trenčín – DAC viedol Slovan v Zlatých Moravciach už o dva góly. Belasí napokon zvíťazili 4:0 a DAC tak po sezóne 2018/2019 znovu skončil v lige na druhom mieste.

„Vôbec sme na to nemysleli,“ rezolútne vyhlásil tréner Dunajskostredčanov Antal Németh.

Podobne ako jeho trenčiansky kolega Juraj Ančic prevzal mužstvo po tom, keď zahraničného hlavného trénera poslali preč. A podobne ako kouč Trenčína ešte ani on nevie, čo ho čaká v nasledujúcej sezóne.

Je možné, že im na základe výkonov v závere sezóny ponúknu zmluvu aj na ďalší ročník, no keďže oba kluby mali už niekoľko trénerov z futbalovo vyspelých krajín, nedá sa vylúčiť ani alternatíva, že na lavičku zase príde cudzinec zo západnej Európy.

Trenčín si bod zaslúžil

Trenčín sa pod vedením Stijna Vrevena dostal do hornej šestky najvyššej súťaže, no tam prehral šesť stretnutí v rade. To znamenalo definitívny koniec Belgičana na lavičke.

S Jurajom Ančicom Trenčín hneď získal tri body v zápase so Zlatými Moravcami a ďalší pridal s Dunajskou Stredou. Vďaka vyrovnávajúcemu gólu Milana Corryna v nadstavenom čase dosiahol AS remízu 1:1.

„Podľa obrazu hry si Trenčín ten jeden bod zaslúžil,“ uznal tréner DAC Antal Németh. Mužstvo prevzal po Nemcovi Berndovi Storckovi.

Nechýbalo veľa, aby mal aj po štvrtom stretnutí vo funkcii hlavného trénera na lavičke Dunajskostredčanov stopercentnú bilanciu.

DAC prešiel na iný systém

DAC však nepodal optimálny výkon. Pritom v základnej zostave mal až štyroch útočníkov: na hrote Ion Nicolaescu a najlepší strelec súťaže Eric Ramírez, z krajov Abdulrahman Taiwo, respektíve Marko Divkovič.

„Začali sme v rozostavení 4-4-2, ale nedarilo sa nám podľa predstáv ani v ofenzíve, ani v defenzíve. Po prestávke sme prešli na systém 4-2-3-1, vtedy sme kontrolovali hru, aj sme sa ujali vedenia, no napokon sme len remizovali,“ zhodnotil priebeh zápasu Antal Németh.

Prvý gól majstra sveta

Za Dunajskú Stredu skóroval Danylo Beskorovajnyj. Bol to jeho prvý presný zásah za DAC v lige. Presadil sa po rohu Andriju Baliča, po ktorom centroval Eric Davis. Vysoký obranca poslal loptu do siete hlavou.

„Som veľmi šťastný, že som dal svoj prvý gól. Trenčín dnes vyzeral lepšie, ale zase sa nám nesmie stať, že dostaneme gól v 90. minúte po prehratom súboji jeden na jedného,“ uviedol stopér, ktorý bol členom zlatého ukrajinského mužstva do 20 rokov na svetovom šampionáte pred dvoma rokmi.

AS Trenčín – DAC Dunajská Streda 1:1 (0:0)

Góly: 90. Corryn - 58. Beskorovajnyj

Zostavy a podrobné štatistiky nájdete na tomto odkaze >>>

Po góle sa nezlomili

Autor trenčianskeho gólu Milan Corryn nastúpil až v 72. minúte. „Chceli sme vidieť v akcii tých hráčov, ktorí tu ostanú aj na budúcu sezónu,“ vysvetľoval Ančic. „Adam Gaži odohral solídny zápas, ale už mal toho dosť. Milan bol čerstvý a dobre nastavený. Aktivitou a kvalitou sa nám napokon podarilo vyrovnať,“ dodal kouč Trenčína.

Corryn mal dobrú šancu hneď po príchode na ihrisko, ale vtedy ešte strieľal nad. V závere stretnutia po centri Madua sa však už hlavou nemýlil.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Na gól majstra sveta odpovedal hráč z lavičky. DAC skončil v lige opäť druhý